Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παρουσίαση Λογοτεχνικού Ημερολογίου 2012 από το ΤΕΙΤ.Ε.Ι. Μεσολογγίου - Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2012

Σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου παρουσιάστηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, το καλαίσθητο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2012, που αποτελεί μια συλλεκτική έκδοση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού & Πνευματικού Ιδρύματος του νομού μας.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, κ. Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου ο οποίος επισήμανε τη σπουδαιότητα της έκδοσης καθώς θα αναδείξει και θα προβάλλει την λογοτεχνική κληρονομιά της περιοχής του Μεσολογγίου. Στο εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης, ο ίδιος αναφέρει: «… Ας είναι οι ανθρώπινες και πολιτισμικές αξίες αυτές που θα επικρατήσουν από το 2012. Στους τοπικούς δημιουργούς τέτοιων αξιών είναι αφιερωμένη αυτή η έκδοση του Τ.Ε.Ι. ως δείγμα ακαδημαϊκής συνεισφοράς…».

Το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο της «ποίησης, της λίμνης, του κάμπου», (Εκδόσεις Ασημακόπουλος) περιλαμβάνει κείμενα και ποιητικές αναφορές, καθώς και τις βιογραφίες σπουδαίων πεζογράφων και ποιητών από το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή, τα οποία επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Αριστείδης Καβάγιας, ο οποίος ανέφερε ότι η ανθολόγηση των συγκεκριμένων λογοτεχνών, παλαιότερων και ποιο σύγχρονων, που εμπλουτίζουν το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο, έγινε με βάση την αναγνωρισιμότητα και την πολύτιμη προσφορά τους στα Ελληνικά Γράμματα.
Για την λογοτεχνική αξία των προσωπικοτήτων που αναφέρονται στο Ημερολόγιο, μίλησε διεξοδικά η Φιλόλογος κ. Όλγα Γιανακογεώργου-Μαυρομάτη ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανάλαβε η δημοσιογράφος κ. Βάσω Βήττα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Γιάννης Βόγλης, διάβασε λογοτεχνικά και ποιητικά κείμενα με γλαφυρό και λυρικό λόγο.
Το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2012 περιλαμβάνει βιογραφίες και κείμενα για τον Κωστή Παλαμά, τον Γιάννη Βλαχογιάννη, τον Ρήγα Γκόλφη, τον Θωμά Γκόρπα, τον Γεώργιο Δροσίνη, τον Γεράσιμο Δ. Κασόλα, τον Γιάννη Κουφό, τον Μίμη Λυμπεράκη, τον Μιλτιάδη Μαλακάση, τον Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο, τον Αντώνη Τραυλαντώνη και τον Σπυρίδωνα Ι. Τρικούπη.
Επίσης εμπεριέχει πλήρη κατάλογο των Υπηρεσιών, του Εκπαιδευτικού και Διοικητικού προσωπικού του Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου, Διευθύνσεις όλων των Ανώτατων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας, Φορέων της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, καθώς και τηλέφωνα Υπηρεσιών ανάγκης.
Το όμορφο εξώφυλλο του Λογοτεχνικού Ημερολογίου κοσμείται με το έργο ζωγραφικής του κ. Αριστογιάννη Γαρμπή, με τίτλο «Διαδρόμηση», σχεδιασμένο με κάρβουνο και μολύβι.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, κ. Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου, το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο θα αποσταλεί σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και σε Φορείς του Πολιτισμού, προκειμένου να αναδειχθεί το πλούσιο πνευματικό έργο της περιοχής μας, ενώ θα διανεμηθεί δωρεάν στα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Π. Κατσούλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Κοταντάκης, ο Πρόεδρος του Μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τ.Ε.Ι. κ. Α. Μηλιώνης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Π. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γ. Ατσαλάκης, ο ιδρυτής του Κέντρου ΕΨΥΠΕΑ κ. Σ. Κωτσόπουλος, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης, κ. Γ. Πανταζόπουλος, Δημοτικοί σύμβουλοι, Διοικητικοί υπάλληλοι και Καθηγητές του Τ.Ε.Ι. και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου