Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ.νίας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ


Ι.Π. Μεσολογγίου 12-5-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
Έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών, ήταν αρκετά για να οδηγήσουν τη χώρα και την δημόσια υγεία σε πλήρη απαξίωση και κατάρρευση.
Υποδομές υγείας σε κατάρρευση, δεκάδες νοσοκομεία μπροστά στο φάσμα της αναστολής λειτουργίας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε συρρίκνωση, επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στα τάρταρα.
Η νέα κυβέρνηση, τρεις μήνες μετά την εκλογή της, στην τιτάνια προσπάθεια που απαιτείται να καταβάλει για την ανάταξη του δημόσιου συστήματος υγείας, ήδη καταγράφει τα πρώτα θετικά της δείγματα.
Η κατάργηση του 5ευρου στα δημόσια νοσοκομεία, η δηλωμένη πρόθεση για την άμεση κατάργηση και του ενός ευρώ στην συνταγογράφηση, οι εξαγγελίες για άμεση πρόσληψη το επόμενο χρονικό διάστημα 4.500 χιλιάδων ατόμων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την παροχή πλήρους πακέτου ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών προς όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, στα πλαίσια της υλοποίησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων για εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, δημιουργούν τις ευνοϊκές εκείνες συνθήκες που θα επιτρέψουν την έναρξη μιας μακριάς πορείας ανάταξης ολόκληρου του δημόσιου συστήματος υγείας.
Στην κατεύθυνση αυτή, πιστεύουμε ότι, η άμεση υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της σημερινής κυβέρνησης και στο επίπεδο του δικού μας δήμου θα συμβάλουν καθοριστικά και άμεσα στην σταθεροποίηση και ανάταση του υπό κατάρρευση τοπικού συστήματος δημόσιας υγείας, όπως αυτή τη βιώνουμε μέσα από την προϊούσα απαξίωση των υποδομών των υπό σύνδεση δύο νοσοκομείων του νομού και τον διαφαινόμενο πλέον κίνδυνο, μερικής ή ολικής αναστολής της λειτουργίας των.
Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση σήμερα, άμεσα, να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση
α) στην πλήρη διοικητική αυτονόμηση των δύο νοσοκομείων του νομού και
β) στην απομάκρυνση του παραμένοντος (μη παραιτηθέντος) υποδιοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου, με ταυτόχρονη αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου αυτών
Τέλος, να προχωρήσει, στην άμεση στήριξη με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και των δύο νοσοκομείων του νομού καθώς και του δικτύου των κέντρων υγείας αυτού.
Κάθε καθυστέρηση στην υλοποίηση των παραπάνω προεκλογικών της δεσμεύσεων συντελεί στην επιδείνωση της ήδη τραγικής κατάστασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο ασφάλειας υγείας των κατοίκων της περιοχής μας.
Η συντονιστική επιτροπή
της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου