Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ: Ο "άλλος" Αη-Συμιός...


Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, παρουσιάστηκαν στο πανηγύρι στον Αη-Συμιό τρία πολυτελή αυτοκίνητα, ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, που   κατέβασαν κάμποσους γύφτους.
   Οι οποίοι έστρωσαν τις μαντανίες τους και άραξαν να κοιμηθούν, μπροστά από το υπαίθριο μαγαζί που είχε στηθεί για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες.
   Φυσικά, οι «μπαλαμό» αραίωσαν και σε λίγο δεν περνούσε κανείς από εκεί, διαλέγοντας άλλα μονοπάτια. Αποτέλεσμα, το μαγαζί πήγε «άπατα»…
   Μια διπλανή παρέα πανηγυριστών που αντιλήφθηκε το συμβάν, πήγε να τους ρωτήσει πως και γιατί ανέβηκαν τα αυτοκίνητα επάνω, αφού υπήρχε αστυνομία και μάλιστα με οδόφραγμα για να ελέγχει ποιος περνάει.
   Κανένα πρόβλημα! Γνωστός αιτωλικιώτης υπόδικος γύφτος (εκείνος με την άδεια οπλοφορίας), είχε ανεβάσει το «χαρέμι» του και τους κολλητούς του, με γραπτή άδεια του δημάρχου. Τουλάχιστον, αυτό είπε στους πανηγυριστές που σιχτίρισαν και απεχώρησαν γιατί με «μαφιόζους» δεν τα βάζεις εύκολα.
   Αφού μέχρι και η αστυνομία τους άφησε να περάσουν, τι άλλο θέλετε;
   Εμείς θέλουμε να δημοσιοποιήσει ο δήμαρχος όλες τις άδειες που υπέγραψε για ν’ανέβουν αυτοκίνητα στο μοναστήρι. Να δούμε σε ποιους και πόσους. Και μετά να κατακρίνουμε τους αστυνομικούς.
   Λέτε να έχει σχέση με το γεγονός ότι ο εν λόγω γύφτος του έδωσε μεγάλη βοήθεια στις εκλογές;
   Ξέρετε, τότε που έγινε το αλισβερίσι με τους μεταφερόμενους γύφτους με πούλμαν από την Αθήνα. Τρεις-τρεις, εικοσάρικο,  σάντουϊτς και πίσω…
Ένας Αησυμιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου