Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση Φόρουμ Ενεργών Πολιτών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Αγαπητοί συμπολίτες,
Ως Φόρουμ Ενεργών Πολιτών, παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια τις εξελίξεις και καταγράφουμε τη ζώσα πραγματικότητα του τόπου μας.
Κατορθώσαμε απολύτως συλλογικά, μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις, να καταθέσουμε αρχές και κοστολογημένες προτάσεις για την ανάταξη αυτής της Ιστορικής περιοχής.
Η κατάσταση είναι απογοητευτική, παρακμιακή και εν τέλει θλιβερή. Δεν μπορεί βεβαίως να μην είναι θλιβερή, όταν πρώην Δήμαρχοι και «παράγοντες» της πολιτικής (Αντωνίου, Αναγνωστόπουλος, Τέγας κ.α.) συνδράμουν δια των παιδιών τους…τον Καραπάνο, για τα μικροσυφμέροντά τους!! Το Δημοτικό μας Ταμείο στενάζει βαριά!! Δυστυχώς, υπομηχανικοί-δικηγόροι-γιατροί και αεροπόροι «δώσαν σκυτάλη» σε μια ομάδα άσχετων, απαίδευτων και υπόδικων.  Οι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου και Πνευματικού Κέντρου, Κότσαλος και Μπουσμπουρέλης, αντιστοίχως, παραπέμπονται με βαρύτατες κατηγορίες και δικάζονται σύντομα.
Η απαξίωση του Δήμου μας στα κέντρα αποφάσεων είναι απόλυτη με ολέθριες συνέπειες για την οικονομία μας. Η φυγή των νέων ανθρώπων αποκτά καταστροφικές διαστάσεις. Χάνουμε το δυναμικό μας!!
Μέχρι τώρα δεν ορίσαμε τον επικεφαλής προκειμένου να διευκολύνουμε το Δημόσιο διάλογο συζητώντας εντίμως με ομάδες και συμπολίτες μας, χωρίς καπελώματα. Αποφασίσαμε ομοφώνως, στο σωστό χρόνο, να επιλέξουμε τον Τάκη Κοτσόργιο. Στο πρόσωπο του συμπολίτου μας Τάκη, με την εμπλοκή μας στα Δημοτικά δρώμενα, θα τιμήσουμε τη Ναυτοσύνη και τους Ένδοξους Αγώνες αυτού του τόπου, για Ελευθερία και πρόοδο. Περαιτέρω για μας σηματοδοτεί την προσδοκώμενη ανάπτυξη από την λιμνοθάλασσα και την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας (Λιμνοθάλασσα, ιαματικός τουρισμός, αλιευτικός τουρισμός, οικοτουρισμός, αλάτι, μαρίνα, γεωργία, κτηνοτροφία κ.α.).
Ο Τάκης Κοτσόργιος είναι ένας  έντιμος οικογενειάρχης, γνωστός για τους αγώνες του υπέρ του Δικαίου,  «μπαρουτοκαπνισμένος» και αναγνωρίσιμος πανελληνίως. Θα μπορούσαμε να πούμε, χωρίς επιφυλάξεις, ότι η κοινωνία μας διαθέτει από καιρό ένα ικανό στέλεχος με διεθνή αναγνώριση.

Ο Τάκης Κοτσόργιος ως εκπρόσωπος των αλιέων της χώρας έδινε και δίνει πάντα το παρόν σε εθνικό επίπεδο προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των αλιέων, αλλά και ως μέλος της πανελλήνιας επιτροπής αγροτών, επίσης για την βιωσιμότητα του κλάδου.

Ο Τάκης Κοτσόργιος χρόνια τώρα συνδυαμορφώνει την ευρωπαϊκή αλιευτική πολιτική. Ο Γερμανός Επίτροπος Φραντς Φίσλερ θα θυμάται πάντα το «στραπατσάρισμα» που υπέστη στις Βρυξέλλες όταν ο κύριος Επίτροπος ως «εκπρόσωπος» των μεγάλων αλιευτικών στόλων, των γιγαντιαίων συμφερόντων δηλαδή, βρέθηκε απέναντι σε εκπροσώπους της Κύπρου, Νοτίου Ιταλίας, Μάλτας, Γαλλίας και Ισπανίας  και «έπεσε πάνω» στον Τάκη Κοτσόργιο…

Θα αποτελέσει για μας ύβρη η σύγκρισή του με όσους παρίσταναν ή παριστάνουν το Δήμαρχο. Επιδιώκουμε μια προεκλογική περίοδο κόσμια, διατηρώντας τη δυνατότητά μας να  αντιδράσουμε δυναμικά. Η παραμικρή πρόκληση σε μας θα αποτελέσει Casus belli. Έχουμε «χαρτογραφήσει» τους συναλλασσόμενους, και όλοι αυτοί που ροκανίζουν Δημοτικό χρήμα θα λογοδοτήσουν αμέσως. Έχουμε δώσει «δείγμα γραφής» υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος. Δεν θα συμβάλλουμε στον εκμαυλισμό συνειδήσεων, δεν θα «διαθέσουμε» ούτε τσακιστή  δεκάρα από σεβασμό στον ψηφοφόρο.  

Με συγκεκριμένο σχέδιο για Λιμνοθάλασσα,  Αγροτικό τομέα και Ενέργεια, όπως έχουμε διακηρύξει, θα βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας με εργασία ένεκα ανάπτυξης και όχι σε βάρος του Δημοτικού προϋπολογισμού, δηλαδή σε βάρος των συμπολιτών μας. Με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκής μονάδος 1MW θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε πάρα πολλά νοικοκυριά και ειδικά αυτά που έχουν ανάγκη. Μπορούμε να καλύψουμε 500 περίπου νοικοκυριά. Είναι γνωστό ότι έχουμε ήδη ιδρύσει την πρώτη ενεργειακή κοινότητα στη χώρα μας. Όλο το επιστημονικό δυναμικό του Φόρουμ Ενεργών Πολιτών θα είναι διαθέσιμο στο Δήμο μας.

Καλούμε όλους τους Συνδημότες μας χωρίς κομματικές ταμπέλες, που επιδιώκουν να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο τους, να συνδράμουν την προσπάθειά μας. Αυτή τη φορά η ψήφος επιβάλλεται να είναι πολιτική.

 


Για το Φόρουμ Ενεργών Πολιτών

Η Επιτροπή διαβούλευσης
Γρηγόρης Δελαπόρτας, Ερευνητής στην Μηχανική Βιολογικών Υγρών και ειδικός στην παθολογία της σπονδυλικής στήλης. University of Vermont Medical Center, Αρωγός σε θέματα Συνεδριακού Τουρισμού
Τάσος Δημόπουλος, Υπάλληλος Γ.Ν.Ν. Μεσολογγίου
Σάκης Ζαρκαδούλης, πρ. πρόεδρος Ιχθυοτροφείων Λιμνοθάλασσας και του Σωματείου Ελευθέρων Αλιέων Μεσολογγίου
Γιάννης Κανής, πρόεδρος Αιτωλικής Ενεργειακής Κοινότητας
Δημήτριος Κεραμισάνος, Γεωπόνος
Δημήτριος Κοτσόργιος,  π. πρόεδρος Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος και είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μεσογείου εκπρόσωπος Ελλάδος, Μάλτας, Νοτίου Ιταλίας, Ισπανίας και Κύπρου.
Κώστας Μαλδαβίνας, επιχειρηματίας
Γεώργιος Μουρκούσης, Διδάκτωρας Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής
Σωτήρης Μπούρος, Δικηγόρος παρ΄ Εφέταις, LLM Καθηγητής Ναυτικού Δικαίου στο University of Plymouth (BCA)
Αθανασία Σούγια, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου
Χριστόδουλος Χαβιαράς, Οικονομολόγος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, στέλεχος PWC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου