Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε..

Αθήνα 6/05/2010

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών εκφράζει την ικανοποίησή της για την ίδρυση του Δήμου Ναυπακτίας.
Φωνές οι οποίες ζητούν την ένταξη του Δήμου Χάλκειας στο Δήμο Μεσολογγίου είναι ανιστόρητες και διαιρετικές.
Ο Δήμος Χάλκειας στην πρότερη μορφή του είχε ιδρυθεί από πέντε Ναυπακτιακά χωριά (Άνω Βασιλική, Βασιλική, Γαυρολίμνη, Τρίκορφο και Καλαβρούζα). Με τον ν. 2539/97 εντάχθηκαν σε αυτόν με τη θέλησή τους ο Γαλατάς και το Περιθώρι, που ανήκαν μέχρι τότε και από το 1840 στην Επαρχία Μεσολογγίου. Μέχρι το 1840 ανήκαν και αυτά στην Επαρχία Ναυπακτίας.
Ο στόχος των δύο αυτών οικισμών ήταν να "καταλάβουν το δημαρχιακό αξίωμα" το οποίο και επέτυχαν. Τώρα ζητούν να επανέλθουν στο Μεσολόγγι.
Εμείς από την πρώτη στιγμή συνηγορήσαμε σε αυτό το αίτημα, παρότι δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η ένταξη του Γαλατά και του Περιθωρίου έγινε ύστερα από αίτησή τους.
Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την απόσχιση τοπικών και δημοτικών διαμερισμάτων με Π.Δ. Ας αναμείνουν λοιπόν οι φίλοι μας Γαλατιανοί και Περιθωριώτες την ψήφιση και εκτέλεση του νόμου και ας ζητήσουν έπειτα την μετακίνησή τους. Δεν νομιμοποιούνται όμως να ζητούν τα Ναυπακτιακά χωριά να ακολουθήσουν τις παλινωδίες τους. Επιτέλους ας αφήσουμε κατά μέρος τα μικροπολιτικά συμφέροντα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Χαραλ. Δ. Χαραλαμπόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Μ. Τριψιάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου