Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Διεθνές Συνέδριο

Το ΤΕΙ Μεσολογγίου, μέσω του HPCS-Lab (Εργαστηρίο Υπολογιστικών Συστημάτων Υψηλής Επίδοσης), συνδιοργανώνει Διεθνές Συνέδριο μαζί με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (μέσω διαφόρων φορέων τους) με τίτλο "Μη γραμμική δυναμική και πολυπλοκότητα". (Nonlinear Dynamics and Complexity)
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 12-16 Ιουλίου 2010.
Σε ερώτημά μας για το περιεχόμενο του Συνεδρίου, ο Καθηγητής του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Λάμπρος Δρόσος, Διευθυντής του HPCS-Lab και μέλος τής οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, μας είπε:  «Το ΤΕΙ Μεσολογγίου αλλά και το HPCS-Lab βρίσκονται για ακόμη μία φορά στην αιχμή της διεθνούς αλλά και της Ελληνικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με την συμμετοχή μας στην διοργάνωση αυτού του συνεδρίου. Σκοπός μας είναι να συγκεντρωθούν στην Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότεροι παγκοσμίως γνωστοί, εξεδικευμένοι αλλά και νέοι επιστήμονες, για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις τρέχουσες αλλά και τις μελοντικές ανακαλύψεις της μη γραμμικής δυναμικής και των πολύπλοκων συστημάτων. Το συνέδριο αυτό φιλοδοξεί αφ' ενός να είναι για την Ελλάδα ο καταλύτης στην εξέλιξη της έρευνας στα μη γραμμικά και πολύπλοκα συστήματα και αφ' ετέρου να δώσει την ευκαιρία σε μεταπτυχιακούς αλλά και φοιτητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ να έρθουν πιο κοντά στην διεθνή επιστημονική πραγματικότητα, διαμορφώνοντας έτσι τις πορείες τους στο παρόν αλλά και στα χρόνια που έρχονται». Και ο κ. Δρόσος συμπλήρωσε, σχετικώς με τους στόχους του συνεδρίου:
«Διανύουμε μία εποχή αμφισβήτησης, που τουλάχιστον στον επιστημονικό τομέα έχει χαθεί το μέτρο. Πολλοί είναι εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο τους, νομίζοντας ότι είναι και ο κόσμος όλος. Όλα αυτά αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν, όταν κανείς βρεθεί κοντά σε ανθρώπους της επιστήμης παγκοσμίου βεληνεκούς και φυσικά εκτός της υψηλής επιστημονικότητας. Αυτή θα είναι και η παρακαταθήκη τέτοιου είδους διεθνών συνεδρίων. Πρέπει δε να ευχαριστήσω την διοίκηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου που είδε το θέμα αυτό τόσο θερμά και έσπευσε στην χρηματοδότηση της συνδιοργάνωσης».
Στην αφίσσα θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το συνέδριο, στο οποίο ο οποιοσδήποτε είναι ευπρόσδεκτος να το παρακολουθήσει.
Σημειωτέον ότι το HPCS-Lab είναι ένα αρκετά ενεργό εργαστήριο του ΤΕΙ Μεσολογγίου, αναλαμβάνοντας ή συμμετέχοντας, μέσα από το εξειδικευμένο προσωπικό του, σε μεγάλα επιστημονικά ή αναπτυξιακά έργα, τόσο εθνικού όσο και τοπικού βεληνεκούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου