Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ναυπακτιακή Πίτα

Μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα αντάλλαξαν ευχές για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος τα μέλη και οι φίλοι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) και της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών (ΕΝΑΜ) στα πλαίσια της εκδήλωσης «Ναυπακτιακή Πίτα», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012 στο ξενοδοχείο OSCAR.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές και η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Μαρία Ζιαμπάρα
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης  απηύθυνε χαιρετισμό ο προέδρος της Ο.ΣΥ.Ν. κ. Ιωάννης Τσώτας, ο οποίος  επισήμανε τη σημασία εκδηλώσεων, όπως η Ναυπακτιακή Πίτα, οι οποίες συντελούν στη διατήρηση της επαφής  των μελών των Συλλόγων με την Ομοσπονδία. Ο κ. Τσώτας τόνισε ότι η φετινή εκδήλωση δε θα γινόταν χωρίς την οικονομική ενίσχυση των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων, τα οποία και ευχαρίστησε ιδιαίτερα.
Ακολούθησε ο  χαιρετισμός του πρόεδρου της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών (Ε.ΝΑ.Μ.) κ. Χαράλαμπου Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επικείμενη  μεταφορά της έδρας  της Εταιρείας στη Ναύπακτο και τη λειτουργία παραρτήματος της στην Αθήνα.
Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, κατά το χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης και διατήρησης  των πολιτιστικών συλλόγων. Συγκεκριμένα  τόνισε ότι οι σύλλογοι μέσα από μια γόνιμη συνεργασία με το Δήμο μπορούν να συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της επαρχίας Ναυπακτίας.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιεροθέου με θέμα « Ο θάνατος του Χριστού και ο θάνατος του πλησίον» . Ο Σεβασμιότατος μέσα από το μεστό και κρυστάλλινο λόγο του αναφέρθηκε διεξοδικά στην αυξανόμενη αδιαφορία και απάθεια για τον συνάνθρωπο  και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δείξουν κατανόηση και αγάπη προς τον πλησίον.
Στη συμβολή  της  εκδοτικής δραστηριότητας των συλλόγων στη γνώση της τοπικής μας ιστορίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο έφορος δημοσίων σχέσεων της Ε.ΝΑ.Μ. κ. Ιωάννης Δελημάρης. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε η βράβευση των συλλόγων που έχουν εκδοτική δραστηριότητα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιερόθεου.

Για το Κεντρικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                             Η Γεν. Γραμματέας
      Τσώτας Ιωάννης                                                                    Πια Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου