Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ (Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.)

Συνάντηση του Προεδρείου με το Δήμαρχο ΙΠ Μεσολογγίου
Το Προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ, συναντήθηκε την Παρασκευή 3/2/2012 με το Δήμαρχο ΙΠ Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη.
Στην προγραμματισμένη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα τρέχουσας επικαιρότητας και θέματα που αφορούν σε σχολεία του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Προεδρείο ότι όσον αφορά στο κτιριακό:
• έχει ενταχθεί η ανέγερση του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου και μέχρι τα τέλη του 2012 αναμένεται η δημοπράτησή τους.
• εξασφαλίστηκε επιπλέον πίστωση 300.000€ για τη μεταφορά του ΕΠΑΛ Κατοχής και η μετεγκατάσταση στο χώρο του παλιού Γυμνασίου Κατοχής θα ξεκινήσει άμεσα.
• ξεκινά άμεσα η επισκευή του Γυμναστηρίου Νεοχωρίου και αναμένεται να έχει τελειώσει στο τέλος του σχολικού έτους.
• για το θέμα της Παλαμαϊκής, το απαιτούμενο κόστος είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες η επισκευή.
• προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση 2 σχολείων της πρωτοβάθμιας σε Νεοχώρι και Αιτωλικό. Το ΕΠΑΛ Μεσολογγίου δεν επιλέχθηκε τελικά.
Τέλος, έγινε αναφορά στις κλοπές υλικού και τις καταστροφές υποδομών που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Το κόστος επισκευών είναι μεγάλο και καλύπτεται από το Δήμο. Η χρηματοδότηση από το Υπουργείο είναι έτσι κι αλλιώς μικρή και αναμένεται να μειωθεί κι άλλο.
Για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, υπάρχει και στο Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου πρόβλημα με τη μίσθωση ΤΑΞΙ αφού το κόμιστρο θεωρείται μικρό και δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Επίσης, κάποια δρομολόγια της Αστικής συγκοινωνίας κόπηκαν ή αραίωσαν και δημιουργείται επιπλέον πρόβλημα στις μετακινήσεις μαθητών.
Επίσης, μετά από αίτημα της Α’ ΕΛΜΕ, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι στη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα υπάρξει συμμετοχή εκπροσώπου της ένωσης.
Τέλος, ζητήθηκε από το Προεδρείο η έκδοση απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά των συγχωνεύσεων των σχολείων της περιοχής.

Συνάντηση του Προεδρείου με τον Προϊστάμενο ΔΔΕ Αιτωλ/νίας
Το Προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ, συναντήθηκε την Παρασκευή 3/2/2012 με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Ιάκωβο Παλαιολόγο.
Στην προγραμματισμένη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα τρέχουσας επικαιρότητας και θέματα που αφορούν σε σχολεία της περιοχής.
Τη συζήτηση μονοπώλησαν το θέμα της συγχώνευσης σχολείων της περιοχής και αυτό της μεταφοράς μαθητών.
Ο Προϊστάμενος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση και δεν θα προταθεί συγχώνευση σχολείων.
Ο κ. Παλαιολόγος ενημέρωσε επίσης ότι έχουν έρθει βιβλία και η διανομή τους θα γίνει άμεσα. Επίσης, ανέφερε ότι τη νέα χρονιά, που αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, η διανομή προγραμματίζεται να γίνεται κατευθείαν στα σχολεία και όχι μέσω Διεύθυνσης.
Για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, θα διερευνηθεί η κατάσταση που επικρατεί συνολικά στους 7 Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας και θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην προκύψει πρόβλημα.
Υπάρχει, πάντως, η εκτίμηση ότι θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος της χρονιάς ώστε να συνεχιστεί η μεταφορά με ευθύνη της Περιφέρειας.

Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.


O Πρόεδρος 
Κατσαρός Κώστας              

Ο Γραμματέας  Κούστας Κώστας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου