Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση συνεργασίας του Δημάρχου Ναυπακτίας

Με


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου  στην αίθουσα της ΠΑΝ.ΣΥ. η συνάντηση συνεργασίας του Δημάρχου Ναυπακτίας κ.  Γιάννη Μπουλέ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας.
Κατά την έναρξη της συζήτησης ο πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν.,  αφού ευχαρίστησε τον κύριο Μπουλέ και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Ζιαμπάρα για την παρουσία τους, έκανε μια σύντομη τοποθέτηση σχετικά με τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία Ναυπακτίας.
Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Μπουλέ, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προτεραιότητες και στα μελλοντικά σχέδια του Δήμου. Μεταξύ των προτεραιοτήτων έθεσε την ανάγκη ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου που συνδέει τη Ναυπακτία με τους γειτονικούς νομούς έτσι ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην επαρχία και να μπορέσει να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη καθώς και την ένταξη έργων σε προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και το ΠΙΝΔΟΣ. Στα μελλοντικά σχέδια συγκαταλέγονται η κατασκευή ΧΥΤΑ Αδρανών, η ανέγερση Μουσείου Ναυτικής Τέχνης καθώς και η δημιουργία δικτύου ποδηλατικών διαδρομών που θα συνδέουν τα χωριά μεταξύ τους.
Η κ. Ζιαμπάρα, όσον αφορά τα θέματα πολιτισμού, τόνισε ότι το βάρος δίνεται στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων καθώς και στην κοινωνική πρόνοια. Συγκεκριμένα επισήμανε την λειτουργία της Τράπεζας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ζήτησε από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.  Επίσης, αναφέρθηκε στη δυσκολία επιχορήγησης των Συλλόγων λόγω των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου.
Η συζήτηση συνεχίστηκε με την κατάθεση ερωτήσεων των εκπροσώπων των Συλλόγων προς το  Δήμαρχο. Ο κ. Μπουλές, κατά τη δευτερολογία του, απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν και ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου