Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 12-02-2012 στο Ξενοδοχείο “Θεοξένια” ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου για άλλη μια χρονιά πραγματοποίησε με επιτυχία την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου αλλά και σημαντικοί φορείς της πόλης και του νομού. Ανάμεσα τους ήταν ο δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Κατσούλης Παναγιώτης, οι αντιδήμαρχοι κ. Κοταντάκης Δημήτρης, κ. Καβάγιας Αριστείδης και κ. Νούλας Παναγιώτης, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κοινότητας Μεσολογγίου κ. Παπαδημητρόπουλος Διονύσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κ. Αντωνόπουλος Βασίλης, ο δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Μπουλές Ιωάννης, ο πρόεδρος της Ομποσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας και αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Παγώνης Βασίλης, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΕΣΕΕ και αντιπρόεδρος της ΟΕΣΠ κ. Παυλίδης Ηλίας, η πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου κα Μπουζιάνου Μαγδαληνή, η πρόεδρος Εμπορικού, Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Κρανιδίου κα Γαλανοπούλου Όρσα, ο αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αιτωλικού κ. Κοσμίδης Χρήστος, ο πρόεδρος της ΕΚΟ Εμπόρων κ. Καραπάνος Νικόλαος, ο πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου κ. Κανής Ιωάννης, εκπρόσωπος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων “Σχης Καραχρήστος” και τέλος, εκπρόσωπος του λιμενικού σώματος.

Κατόπιν, δόθηκε βραβείο επιχειρηματικής δραστηριότητας στον επιχειρηματία κ. Κουρκουμέλη Ιωάννη, ιδιοκτήτη της εταιρείας ΣΑΩ. Η μεγάλη αγάπη του κ. Κουρκουμέλη για τη θάλασσα και τον τόπο του, τον οδήγησε στις ρίζες του στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και ενώ η ιχθυοκαλλιέργεια στην Ελλάδα βρισκόταν ακόμη στα πρώτα της βήματα. Με σταδιακή πορεία, πάθος και μεράκι για τη δουλειά, το 2001 κατόρθωσε να εκπληρώσει ένα μέρος του οράματός του: την ίδρυση των ιχθυοτροφικών μονάδων της ΣΑΩ και την κατασκευή του σύγχρονου πιστοποιημένου συσκευαστηρίου της. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας μεσογειακών ειδών από το 2003, διαθέτει τέσσερις ιχθυοτροφικές μονάδες ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας 3.000 τόνων, ενώ το συσκευαστήριο της βρίσκεται στην περιοχή του Νεοχωρίου. Στη συνέχεια, έγινε τιμητική διάκριση στον πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου κ. Καρκανιά Κωνσταντίνο, ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύχρονης προσφοράς του στην πόλη του Μεσολογγίου. Από το 1970 δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού στους τομείς της Εκπαίδευσης, των Εκδόσεων και της Πληροφορικής. Συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική και συλλογική δραστηριότητα στο Μεσολόγγι και την περιοχή του και εργάζεται συνεχώς για την προβολή της Πόλης και των δικαιωμάτων της. Έχει εκδώσει και συνεχίζει να εκδίδει βιβλία για το Μεσολόγγι και έχει φέρει στο Μεσολόγγι δράσεις του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου, όπως του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Πόλη, του Τομέα Διεθνών Σχέσεων για τον Αγροτουρισμό και τις Βιολογικές Καλλιέργειες κλπ.
Στη συνέχεια, σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, βραβεύτηκαν οι συνταξιούχοι έμποροι του 2011 και τέλος, δόθηκαν 3 δωροεπιταγές αξίας 50€ σε 3 τυχερούς παριστάμενους, που θα εξαργυρωθούν σε χρυσοχοΐα της πόλης.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

1 σχόλιο:

  1. Ο Λόγος του Προέδρου του Εμπ/κου Συλλόγου Ι.Π Μεσολογγίου

    Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
    Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Σας ευχαριστούμε θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και σας ευχόμαστε μια καλή χρονιά με υγεία για όλους.
    Δεν θα ήθελα να σας κουράσω σχολιάζοντας την παρούσα οικονομική κατάσταση στην οποία καλούμαστε όλοι ανεξαιρέτως να ανταπεξέλθουμε, ούτε θα ήθελα να σας πω μεγαλόστομα λόγια αισιοδοξίας για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.
    Σε αυτό που θα ήθελα να εστιάσω είναι στο πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης που πάντα εμείς οι έμποροι ξέρουμε, ειδικά σε δύσκολες μέρες, όπως οι σημερινές, να αποδεικνύουμε.
    Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου βρίσκεται σε μια διαρκή μάχη που διεξάγεται σε δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των ίδιων των μελών του και το δεύτερο αφορά την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων και συμφερόντων της Πόλης και του Δήμου Μεσολογγίου, όπου αυτό απαιτείται.
    Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος έχει πρωτοστατήσει, διοργανώσει και δρομολογήσει τις ακόλουθες δράσεις:
    1. Την 1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 με απόλυτη επιτυχία σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου και ειδικότερα με το γραφείο επιχειρηματικότητας του Δήμου.
    2. Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, σε συνεργασία με την ΑΝΑΙΤ και τους δήμους Μεσολογγίου, Ξηρόμερου, Ακτίου Βόνιτσας, μέσα από το οποίο, 400 πολίτες θα απασχοληθούν σε θέσεις εργασίας και οι εν λόγω Δήμοι θα ενισχυθούν με το χρηματικό ποσό του 1.200.000€. Ειδικότερα στο επίπεδο του Δήμου μας, το ποσό που αναμένεται να εισέλθει αγγίζει τις 700.000€.
    3. 6 επιδοτούμενα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων - ΛΑΕΚ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου και το ΚΕΚ Αίας, τα οποία θα αποφέρουν στην Πόλη 100.000€.
    4. Την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου – Ζακύνθου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ζακύνθου, όπου ηγετικό ρόλο είχαν οι Δήμοι Μεσολογγίου και Ζακύνθου. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί ένα όνειρο ετών που επιτέλους, βρίσκεται στην κατεύθυνση της πραγματοποίησής του.
    5. Τέλος, τη διαχειριστική επάρκεια του Συλλόγου, η οποία μας προσφέρει τη δυνατότητα να φέρουμε χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το λόγο αυτό, έχει προγραμματιστεί στα τέλη Φεβρουαρίου, συνάντηση της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, στις Βρυξέλλες, με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννυ Ποδηματά.

    Αγαπητοί προσκεκλημένοι και αγαπητοί συνάδελφοι,
    Το 2012 είναι μια χρονιά με ίσως τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Είμαστε εδώ, όλοι ενωμένοι. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τον τόπο μας.
    Δεν περιμένουμε απολύτως τίποτα από την κεντρική πολιτική διοίκηση. Ξέρουμε πολύ καλά πως τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτώνται, με αγώνα, συνεργασία και συνεννόηση.
    Σας εύχομαι ολόψυχα, μια καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή