Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"

Αγαπητοί συμπολίτες,
Μετά από ένα διάλογο με κωμικοτραγικές διαστάσεις, το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε τα χαρτιά του για το ΤΕΙ Μεσολογγίου και μας αποκάλυψε τις προθέσεις του. Την απαξίωση και διάλυση δηλαδή του εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης. Βάση αυτών των προθέσεων εξοστρακίζονται άπαξ δια παντός ισχυρές σχολές και τμήματα προς την Αμαλιάδα και την Πάτρα, ενώ η έλευση άλλων τμημάτων όχι μόνο δεν ισοσταθμίζει τη δυναμική, αλλά αντίθετα αποτελεί ένα ακόμη –αστείο- και μάλιστα κακόγουστο, σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, των ίδιων των φοιτητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
Το Υπουργείο Παιδείας στερούμενο σεβασμού όχι μόνο προς την πόλη του Μεσολογγίου αλλά και προς την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα, σχεδόν με εκδικητικό τρόπο διαλύει ένα από τα πιο ισχυρά Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, χωρίς να δώσει καμία απολύτως πειστική ή άλλη εξήγηση. Η στάση αυτή εκτός από ερωτηματικά, προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε όλους μας. Λυπούμαστε για αυτή την λογική και αναμένουμε απαντήσεις από όσους θα πρέπει αργά ή γρήγορα να τις δώσουν.
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου, ενόψει του σχεδίου Αθηνά που σβήνει το ΤΕΙ Μεσολογγίου από τον χάρτη, αποφάσισε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μαζί με τον Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς. Πρέπει όλοι αύριο Τετάρτη στις 9:30 το πρωί να βρισκόμαστε έξω από των Κήπο των Ηρώων προκειμένου να μεταβούμε στην Αθήνα και να συμμετέχουμε στη συλλογική αυτή προσπάθεια προκειμένου να μην κλείσει το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Είναι χρέος όλων μας να είμαστε εκεί. Σε αντίθετη περίπτωση από το Σεπτέμβριο που μας έρχεται δεν θα είναι κανείς πλέον εδώ.
Παρακαλούμε όπως δηλώσετε άμεσα τη συμμετοχή σας στο παρακάτω τηλέφωνο.
Τουριστικό γραφείο κ Κώτση :
2631023244 , ώρες :  9:00-13:30 και 18:00-21:00


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                      ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου