Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Απάντηση στον πολυπολιτισμικό Dimitris

Dimitraki, αφού απολαμβάνεις τις παρανόμως εισερχόμενες ορδές εξ Αφρικής, εσύ ο πολυπολιτισμικός και ο πολυταξιδεμένος, θα 'πρεπε να ενοχλείσαι σφόδρα με το ότι το Νομοσχέδιο απαγορεύει στους μετανάστες το εκλέγεσθαι, που το περιορίζει μόνο στις Δημοτικές Εκλογές και μέχρι τον βαθμό του Δημοτικού Συμβούλου. Αντί λοιπόν να μας πεις την γνώμη σου συνολικώς για το Νομοσχέδιο, σπεύδεις να παραθέσεις κάποια αποσπάσματα απ' αυτό, χωρίς να σ' απασχολεί ούτε η δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας, ως προς την απορρόφηση οικονομικών μεταναστών, ούτε η εθνική ταυτότητα ούτε η κοινωνική ισορροπία. Είσαι εντελώς ανιστόρητος ως προς τους Έλληνες ή τους μισείς. Οι Έλληνες όπου πήγαν (σε πολυεθνικά κράτη κυρίως, Αμερική, Αυσταλία κλπ), πήγαν καλεσμένοι, αφού εξετάστηκαν πρώτα ως προς την δυνατότητά τους για εργασία. Αλλά και στα ευρωπαϊκά πήγαν επίσης καλεσμένοι, με διεύθυνση κατοικίας και υποχρεωτικώς ασφαλισμένοι. Δεν τους προσφέρθηκε το παραμικρό χωρίς ιδρώτα και αίμα και ουδείς τους τάϊσε σε "γκέτο". Η Ευρώπη, αν παρακολυοθείς τα γεγονότα, παίρνει αυστηρότατα μέτρα, ώστε να αποτρέψει την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών. Στην Γαλλία απόψε απαγορεύτηκε οριστικώς η μπούργκα, ένα μέγα ζήτημα που δείχνει το πολιτισμικό χάσμα που τρομάζει τους Ευρωπαίους, παρ' ότι οι τελευταίοι έχουν την δυνατότητα, ως ανώτεροι τεχνολογικώς και πολιτιστικώς, να ενσωματώσουν κάποιους μετανάστες. Κάποτε είχαν και οι Έλληνες την δυνατότητα αυτή και οι γείτονές τους επιθυμούσαν διακαώς να μετάσχουν της Ελληνικής παιδείας και να γίνουν Έλληνες, χωρίς φέσια και  μαντήλες, οπότε και ενσωματώνονταν (όρα Αρβανίτες κλπ). Τώρα, με τα χάλια που έχει τούτη η χώρα, που δεν παράγει ούτε θέσεις εργασίας ούτε πολιτισμό, πώς θα τους ενσωματώσει;  Παρ' όλα αυτά συμφωνούμε και υποστηρίζουμε πως κάποια από τα παιδιά παρανόμων μεταναστών, που γεννήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν ως Έλληνες, πρέπει να πολιτιογραφηθούν και ως Έλληνες. Δεν σ' ενδιαφέρει το γεγονός ότι οι Ρομά της Ανατολικής Ευρώπης εισήλθαν στην χώρα μας, τρώνε το ΦΠΑ μας, είναι εντελώς ανεξέλεγκτοι, οδηγούν χωρίς διπλώματα, γεννούν συνεχώς ως ανύπαντρες μητέρες, τουλάχιστον μια δεδεκάδα παιδιά η καθεμιά και τα δηλώνουν μόνο για να εισπράτττουν τα τεράστια επιδόματα, έχουν διαλύσει ολόκληρες περιοχές, επιδιδόμενοι σε λαθρεμπόρια, κλοπές και πάσης φύσεως παρανομίες; Και εν καταλείδι, εσύ ο πολυταξιδεμένος θα πρέπει να μας πεις σε ποια προηγμένη χώρα διαπίστωσες τέτοια ασυδοσία;

3 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόλυτα σωστό το σχόλιο. Ας σταματήσουν κάποιοι να μας λένε μπούρδες και να κάνουν τους ξερόλες κλείνοντας τα μάτια στα ανεπιθύμητα αποτελέσματα συμπεριφορών αυτών των ομάδων που βιώνουμε όλοι ως κοινωνία.
    Επιτέλους κάποτε ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Ευρωπαίων που αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητάς τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά δεν κατάλαβα τι θέλατε να πείτε με το αρχικό σας σχόλιο.
    1)Τα έχετε με το μουσάτο;
    2)Δε θέλετε τους μετανάστες;
    3)Θέλετε να φύγουν από την πόλη οι τσιγγάνοι; 4)Σας τρομάζει η μπούργκα;
    Εγώ πάντως σμφωνώ με πολλά απ' αυτά που είπε ο dimitris.
    Ισως βέβαια το να ψηφίζουν οι μετανάστες να μην είναι και τόσο σωστό. Κι εγώ δεν θα'θελα να κρίνεται το μέλλον της χώρας μου από κάποιον που σήμερα ζει εδώ και αύριο αλλάζει χώρα. Αυτό όμως δε μου δίνει το δικαίωμα να συμπεριφερθώ σε κάποιον ξένο ρατσιστικά.
    Δηλαδή πας μη έλλην βάρβαρος;
    Όσο για τους τσιγγάνους, έλπίζω στο πανηγύρι του αγίου πνεύματος να μην είστε ανάμεσα σ'αυτούς που θα χορεύουν την ώρα που δυο γύφτοι θα παίζουν το ζουρνά και ο άλλος το νταούλι. Θα το θεωρούσα πολύ υποκριτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή