Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Το μαλλί της γριάς

Η Άννούλα η Διαμαντοπούλου, από την επιτροπή που ασχολείτο με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος, απομάκρυνε τον συντοπίτη μας, Παναγιωτάκη Κοντό. Πληροφορίες αναφέρουν πως τον απομάκρυνε ασμένως, λόγω της εμπλοκής του στην έμπρακτη απόπειρα υφαρπαγής δημόσιας περιουσίας, του Εθνικού Κληροδοτήματος "Χατζηκώστα". Ως γνωστόν, ο Δήμος Μεσολογγίου συνέστησε παρανόμως Νομικό Πρόσωπο, με σκοπό να υφαρπάξει την περιουσία (μετοχές και ακίνητο) του Κληροδοτήματος. Η Διαμαντοπούλου, όπως και άλλοι της κεντρικής Διοίκησης, είναι ενήμεροι για τα τεκταινόμενα στην περιοχή και γνωρίζουν ότι ο εκ Γουριάς ορμώμενος Παναγιωτάκης Κοντός, ο επωνομαζόμενος και "μαλλί της γριάς" και ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει και Δήμαρχος, με την στήριξη Σπήλιου Λιβανού, συμμετείχε ενεργώς στην σύσταση του παρανόμου Νομικού Προσώπου του Δήμου, έχει ρόλο Αντιπροέδρου και από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο ιθύνων νους του εγχειρήματος. Η όλη υπόθεση, που βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελέως, χαρακτηρίζεται ως νέο Βατοπέδι. Ο Παναγιωτάκης μάλλον συντόμως θα βρεθεί εκτεθειμένος.
Απορία συντάκτου 1: Χρόνια και χρόνια παρακολουθούμε πλήθος Αιτωλοακαρνάνων, των οποίων παιδί τους περνάει σε οποιαδήποτε Σχολή, να αναζητούν τον Παναγιωτάκη τον Κοντό. Γιατί άραγε;
Απορία συντάκτου 2: Τι διάολο μάθημα κάνει στο Πανεπιστήμιο; Όσο κι αν προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να μάθουμε;

3 σχόλια:

 1. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΠΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ ΕΛΕΩ ΒΕΡΕΛΗ ΠΗΡΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩς ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ.ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗς ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Περί Παναγιώτη Κοντού, μια ακόμα επισήμανση από τον Μπάμπη Τσελεπή.
  Απάντηση στο διαχειριστή του ιστολογίου Aitoliannews

  «Τον δάσκαλο, τον δάσκαλο, αυτόν τον σαρδανάπαλο, να σταματήσει πια να δασκαλεύει με λόγια σαν και τούτα της φωτιάς, πως όποιος για το δίκιο δεν παλεύει, θα ζει και θα πεθαίνει σα ραγιάς…»
  (Κ. Βίρβος)

  Ψάχνοντας πριν λίγες μέρες τυχαία στα blog διαπίστωσα ότι, στο Aitoliannews
  κάποιος σχεδόν θρασύδειλα και υπογράφοντας ανώνυμα επιτίθεται υβριστικά στον Παναγιώτη Κοντό, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα γνωρίζοντάς τον όχι μόνο ως πανεπιστημιακό δάσκαλο, αλλά και ως ένα άνθρωπο που υπηρετεί τις αξίες της ζωής, της ανθρωπιάς και του αλτρουισμού με τον καλύτερο τρόπο. Ο Παναγιώτης Κοντός είναι σπουδαίος δάσκαλος, ένθερμος πατριώτης, λειτουργός με πολυσχιδή δράση στο κοινωνικό και εκπαιδευτικό τομέα και από τις πλέον φωτισμένες προσωπικότητες της Αιτωλοακαρνανίας.
  Κατατοπιστικά είναι τα λόγια του τέως Πρύτανη Γεώργιου Μπαμπινιώτη, (όταν η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών τίμησε τον Π. Κοντό, για τη μακρόχρονη και εποικοδομητική θητεία του στο Πανεπιστήμιο), ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
  «Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι ο κ. Κοντός έχει πάνω από 38 έτη συνεχή προσφορά και παρουσία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πολλαπλές ιδιότητες και καθήκοντα ως πανεπιστημιακός διδάσκαλος (ουδέποτε έπαυσε να διδάσκει ότι καθήκοντα κι αν είχε), ως εκπρόσωπος του Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού για πολλά χρόνια, ως μέλος της Συγκλήτου και άλλων διοικητικών οργάνων επί μακρόν, ως Προϊστάμενος Γραμματείας (δηλ. ως Γενικός Γραμματεύς του Πανεπιστημίου μας) τα τελευταία χρόνια και ως εκπρόσωπος σε πλήθος Συμβουλίων, Αντιπροσωπιών και Οργάνων», ενώ υπογραμμίζει τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Κοντού, σε όλες τις παραπάνω θέσεις του και δραστηριότητες του, είναι κυρίως τέσσερα: α) η ανιδιοτέλειά του, β) η υποδειγματική αφοσίωση του στα θέματα του Ιδρύματος μας, αλλά και της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας, γ) η συναδελφικότητά του, και δ) η αγωνιστικότητα του κατά τη διεκδίκηση των αιτημάτων του Πανεπιστημίου και των Πανεπιστημιακών».
  Αγαπητέ κ. διαχειριστή του εν λόγω blog επειδή η "τσίπα" λείπει από εσάς και επειδή η αχαριστία σας είναι μεγαλύτερη ακόμα και από την αφέλειά σας, την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να αποδείξετε ότι υπάρχετε, γράφοντας υβριστικά σχόλια, στον πόλεμο θα απαντήσουμε με πόλεμο...με τη διαφορά ότι εγώ θα τοποθετήσω το όνομά μου στο τέλος, σε αντίθεση με σας και όσους σας υποκινούν (ας μην κρυβόμαστε, έτσι;). Καλή βοσκή (η ανωνυμία σας μου επιτρέπει να σας φαντασθώ όπως θέλω, γιατί όχι και ως βόδι..)."

  Μπάμπης Τσελεπής
  Εκ Προδρόμου Ξηρομέρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο εν λόγω κύριος είναι κολεάντζα με τον ανθέλληνα Μπαμπινιώτη, που έχει γεμίσει μπαρούφες τα Ελληνόπαιδα περί "φοινικικού" αλβαβήτου. Ο Παναγιωτάκης του οργανώνει ομιλίες, όπου έχει πρόσβαση, για να εξασφαλίζει την εύνοιά του και να μην τον κουνάει κανένας από την Γραμματεία του Πανεπιστημίου. Θυμόσαστε που τον είχε "σεντράρει" ο Τριανταφυλλόπουλος; Τον έψαχνε για κάτι παράνομες μετεγγραφές, νομίζω. "Έγραφε" τότε στο γυαλί ο Παναγιωτάκης, είχε φωτογένεια το "μαλλί της γριάς". Δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει. Όσο για το Μεσολόγγι, αφού συμπλέει και με τον Αναγνωστόπουλο, τι να περιμένει κανείς απ' αυτόν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή