Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Υποτέλεια

Όπως έγραψε και ο αείμνηστος Μακιαβέλλι, συνομωσίες πάντα γίνονταν, γιατί είναι ευκολότερο να στραφείς κατά ενός Ηγεμόνα ή μιας πατρίδας χρησιμοποιώντας τεχνικές συνομωσίας, παρά να κάνεις ανοικτό πόλεμο. Ο ανοικτός πόλεμος είναι ακριβός, δύσκολος, με αμφίβολο αποτέλεσμα και συσπειρώνει τον εχθρό. Αν δε, ο εχθρός είναι λαός δημοκρατικός, είναι πολύ δύσκολο να τον νικήσεις. Ένας λαός δημοκρατικός με την πλήρη έννοια του ορισμού, προφανώς έχει υψηλό αίσθημα δικαίου, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει και την ανάλογη παιδεία. Φαντάζομαι τους Πολίτες του λαού αυτού να σέβονται ο ένας τον άλλο, να χαιρετούν τον συνάνθρωπο όταν τον συναντούν, να ασχολούνται και να βοηθούν το συνάνθρωπο τους. Είμαι σίγουρος ότι ένας τέτοιος λαός θα ελάμβανε σοβαρή μέριμνα και θα εξασφάλιζε το πιο καλό για τους ανήμπορους, θα εξασφάλιζε τα απολύτως απαραίτητα ακόμα και στους τεμπέληδες, θα έδινε στο συνάνθρωπο και μόνο για το γεγονός ότι ήταν συνάνθρωπος και θα παρείχε υψηλό βιοτικό επίπεδο για τους εργαζόμενους και τους προσφέροντες, αναδεικνύοντας τους άριστους μεταξύ των πολιτών. Φαντάζομαι ότι οι τράπεζες σε μια τέτοια χώρα θα χρέωναν μόνο τα λειτουργικά τους έξοδα, και φυσικά αν κάποιος δυσκολεύονταν, θα του δίδονταν παράταση... Κατά πάσα πιθανότητα, και επειδή είναι δύσκολο να επέλθει ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο η μεταμόρφωση αυτή στους λαούς, προσωρινά τουλάχιστον ας υποθέσουμε ότι ο υποθετικός αυτός λαός έχει μια πατρίδα. Επειδή μπορώ να μιλήσω μόνο για εμένα, εάν ήμουν πολίτης ενός τέτοιου έθνους, ευχαρίστως θα έδινα τη ζωή μου για να διατηρήσω τον πολιτισμό αυτόν. Φυσικά αν είσαι εξουσιαστής, δε θα επιτρέψεις την ανατροφή ενός τέτοιου λαού. Θα ήταν σκέτη τρέλα...! Οι άνθρωποι θα ήταν ελεύθεροι, και δε θα μπορούσες να τους εξουσιάσεις.... Πως κρατάς υποτελή έναν λαό; Του δίνεις λάθος πρότυπα... Μεγαλώνεις μια γενιά του με πρότυπα και παιδεία που δεν ταιριάζουν σε λαό δημοκρατικό, και που σκοπό έχουν την ανάπτυξη του εγωισμού, της επιθετικότητας, της μοναξιάς, της σκληρότητας, της δυστυχίας και της μιζέριας. Αποδομώντας κάθε φορά και περισσότερο ότι τον ενώνει και ότι του δίνει δύναμη. Την παιδεία, τη δικαιοσύνη, τα ήθη, την κοινωνική, θρησκευτική και πολιτισμική συνοχή. Ακόμα και ένας ανόητος θα το έβρισκε.
Και το βρήκε ένας ανόητος κακός. Ο Χένρυ Κίσσιγκερ είχε πει σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον το 1974
Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γιʼ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή. Ανόητος είναι όποιος δεν πρόκειται να βρει ποτέ στη ζωή του τα πράγματα που έχουν αξία, παρά μόνο θα πνίγεται στη ματαιοδοξία, την ανοησία και την κενότητα χωρίς ποτέ του να γευτεί την ευτυχία.
Κακός είναι όποιος θέλει το κακό μας.... Η υπουργός παιδείας της χώρας μας συναντιέται μυστικά με τον κύριο που προανέφερα, αλλά εσύ δεν ανησυχείς, οπότε μάλλον πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι... μάλλον πιστεύεις ότι η παιδεία είναι σε καλά χέρια.... άρα να μην αγχώνομαι... Στα σχολεία μας τα παιδιά μας διδάσκονται την πολυπολιτισμικότητα, που αλλάζει την Ελληνική Ιστορία μπροστά στα μάτια σου, αλλά μου λες ότι δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι τώρα. Μου λες να μην αγχώνομαι ούτε επειδή η κυβέρνηση μένει αδρανής όσον αφορά στην οικονομία, επιτρέποντας στις τράπεζες με εντολή της κεντρικής τράπεζας (που είπαμε ότι είναι ιδιωτικό μαγαζί), να στραγγαλίζουν την αγορά από ρευστό, να μην αγχώνομαι ούτε επειδή ο Παπανδρέου θα δώσει 25 δις χρέος στις Τράπεζες. Θα το δώσει δωρεάν, οι τράπεζες θα πουλήσουν το χρέος στους εχθρούς μας και θα πάρουν σε αντάλλαγμα χρήματα , εμείς θα χρεωθούμε, αλλά μου λες ότι όλα είναι καλά και δεν τρέχει τίποτα.
Θα πάρουν την Ελλάδα με ένα απλό ταχυδακτυλουργικό τρόπο, με ένα memo (αυτό θα πεί μνημόνιο - έχει την ίδια χρησιμότητα και ισχύ όσο και ένα εταιρικό memo) για το οποίο δεν εξουσιοδότησες ούτε τη Βουλή (που είναι η νομοθετική εξουσία) - το μνημόνιο δέν είναι νόμος - ούτε φυσικά την Κυβέρνηση (που έχει εξουσία εκτελεστική), ούτε πολύ περισσότερο τη δικαστική εξουσία. Σου δημιούργησαν ένα χρέος το οποίο ξεπληρώνεις από το 1824 με τόκους που δε θα τελείωναν ποτέ, χαρίζουν χρέος στις Τράπεζες, οι Τράπεζες το πουλάνε στους εχθρούς μας μεγαλοτραπεζίτες και κερδίζουν χρήματα, και ο Ελληνικός λαός χρωστάει.
Το κόλπο είναι τόσο απλό. Είναι φακιρικό. Απλό. Γι αυτό δεν το βλέπεις. Τέτοια είναι τα 25 δις που θα δώσει ο Γιωρίκας... Έδωσε πριν ενάμισι χρόνο άλλα 28δις ο Κωστάκης... Σύνολο 53δις. Για να στηρίξουμε τράπεζες λογιστικής αξίας 14δις.!
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τις αγοράζουμε.... Εμείς παρ' όλα αυτά χρωστάμε.... Και γίναμε χωρίς να το καταλάβουμε υποτελείς....!
Το χέρι που παίρνει είναι πάντα κάτω από το χέρι που δίνει όπως είπε και ο Ναπολέων.... Η διαρκής προσπάθεια για την επιβίωση που γίνεται συνεχώς δυσκολότερη σήμερα, δε σου αφήνει χρόνο και ψυχή να ασχοληθείς με τα κοινά.... Η πορεία σου μέχρι εδώ δεν ήταν τυχαία. Η περιοχή θα πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Αμερικανών. Όποιος είναι με την πλευρά τους ευνοείται ότι θα ευνοηθεί.... Οι σκοπιανοί είναι γνωστό ότι είναι φαινομενικά φιλοαμερικανοί.... ή καλύτερα κατευθυνόμενοι από τους Αμερικανούς... Σε κάθε περίπτωση Αμερικανικών συμφερόντων..., η δε Τουρκία με τους Αμερικάνους τα πηγαίνει μια χαρά.... Εμείς σήμερα δεν έχουμε κεντρική κυβέρνηση (αφού κουμάντο κάνει το ΔΝΤ, άσε δε που στο δημόσιο δε δουλεύει τίποτα...) πληρώνουμε εν μέσω κρίσης 4,5δις για τον Καλλικράτη για να φτιάξουμε μίνι πρωθυπουργούς στις Ενωμένες Πολιτείες Ελλάδος, σε κάποια από αυτές υπάρχουν δύο τούρκικα προξενεία, της άλλης ο χάρτης ταιριάζει απόλυτα με το χάρτη των σκοπιανών, αλλά μου λες υπερβάλω, ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε. ...δεν είμαστε δα και φασίστες.....
Ολοκληρώνεται ένα σχέδιο που σχεδιάστηκε πριν τριάντα χρόνια, το οποίο θα ολοκληρώσει ο σημερινός πρωθυπουργός σου...! Ο διαμελισμός της Ελλάδας... Το σχέδιο περιλαμβάνει την μαζική απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες, την προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, και το κλείσιμο με τον Καλλικράτη. Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα. Από τις δεκατρείς περιφέρειες του Καλλικράτη, τρεις τουλάχιστον θα αυτονομηθούν από το ελληνικό κράτος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη μορφή συνομοσπονδίας ή κάτι παρόμοιο, η Θράκη με την Τουρκία, η Μακεδονία με τα Σκόπια και η Ήπειρος με την Αλβανία. Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και τους 7 δοτούς τους ινστρούχτορες από την κυβέρνηση. Πως θα γίνει πρακτικά? Με δημοψηφίσματα στα οποία θα ψηφίζουν οι μετανάστες που θα συγκεντρώνονται ανάλογα στην κάθε περιφέρεια. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει προσκολληθεί στο άρμα της Αμερικής που για την ώρα έχει βάλει κάτω από την κηδεμονία της το Κόσσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και τελικά τη Μακεδονία με τη συνένωση που επίκειται σύμφωνα με τα σχέδια που απεργάζονται. Ακόμα και σήμερα αν σηκωνόμασταν ειρηνικά, θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τη λαίλαπα αυτή.
Αλλά εσύ δε συμμετέχεις. Προτιμάς να παρακολουθείς και να σχολιάζεις και να μιλάς και να κρίνεις, και δεν κάνεις τίποτα. Και όταν λέω τίποτα, εννοώ κάτι που πιθανόν να σε βγάλει από την ανωνυμία και να σε εκθέσει με οποιονδήποτε τρόπο, ή που να το πληρώνεις τουλάχιστον σε χρήματα.
Ο σιωπών όμως δοκοί συναινείν.
Ο γιατρός που πέταξε το παπούτσι μοίραζε προκηρύξεις το προηγούμενο βράδυ, που καλούσαν τον κόσμο να πετάξει παπούτσια, την ίδια στιγμή που 20χρονοι (που χάνουν πολύ περισσότερα χρόνια από αυτόν που είναι μεγάλος) πίνουν φραπέδες στην καφετέρια. Από το γεγονός ότι δεν κάνεις κάτι για όλα αυτά, συμπεραίνω ότι όλα στη ζωή σου, πηγαίνουν μια χαρά! Διασκεδάζεις όταν το σπίτι του διπλανού σου καίγεται, διασκεδάζεις ενώ γύρω σου αναπτύσσεται ακραία ανθελληνική δράση από όλες τις μεριές: οικονομικές, εδαφικές, ηθικές, θρησκευτικές.
Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα λες και επαφίεσαι στη βούλησή τους.
Δε συμμετέχεις πουθενά, δε δίνεις δεκάρα για τίποτα. Φαντάζομαι ότι για να υπάρχει τέτοια ευφορία, θα έχεις εξασφαλισμένη 100% εργασία, ότι δεν έχασες ακόμη απολαβές, ότι έχεις αρκετά χρήματα στην τράπεζα τα οποία φοβάσαι μην χάσεις, ότι περνάς καλά ακόμα, έχεις πατατάκια στο ντουλάπι, καναπέ, τηλεόραση, και κυρίως, φαγητό..
Δεν ξέρω Έλληνα πως κατάντησες έτσι, αλλά σε θαυμάζω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου