Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή του Ν.Μουρκούση..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς την εβδομαδιαία εφημερίδα «Αιχμή»
Ι.Π. Μεσολογγίου 19-2-11
Κύριε διευθυντά,
Με αφορμή το πρωτοσέλιδο άρθρο σας, στο φύλλο της εφημερίδος σας της Τετάρτης 16/2/11, που αφορά την αποτυχία του συνδυασμού Πρεβεζάνου στις δημοτικές εκλογές, θέλω να επισημάνω τα εξής:
Χωρίς να δημοσιεύσετε την επίμαχη επιστολή του συνδυασμού Πρεβεζάνου προς τον Γραμματέα του κόμματος της Ν.Δ., την επικαλείστε και την διερμηνεύετε, τουλάχιστον σε ότι αφορά το πρόσωπό μου. Συγκεκριμένα, γράφετε ότι δεν στηρίχθηκε από εμένα στον 2ο γύρο, αν και είναι σε όλους γνωστό πως πήγα στο γραφείο του, συνοδεία του μεγαλύτερου μέρους των υποψηφίων του συνδυασμού μου και παρά το ότι αρκετοί συνεργάτες μου δυσαρεστήθηκαν με την κίνηση αυτή. Διότι η συγκρότηση του ανεξάρτητου συνδυασμού μας δεν ήταν αποτέλεσμα κομματικών πιέσεων, ανταλλαγμάτων και υποσχέσεων, αλλά ελεύθερης βούλησης και εκτίμησης στο πρόσωπο και τις ικανότητές μου!

Και αντί η (αντικειμενικά) γενναία αυτή κίνηση να επαινεθεί από τον Γ. Πρεβεζάνο, μερικούς μήνες μετά ανασύρονται από εσάς «παλιά ξινά σταφύλια»! Γιατί άραγε;
Μήπως έχει άμεση σχέση με την εκδίκαση της υπόθεσης των προεκλογικών δαπανών και της διαφάνειας στην Πάτρα την περασμένη Παρασκευή 11/2/11; Μήπως κάποιοι πήραν το μήνυμα ότι οι δικαστές δεν παίζουν και πρόκειται να τηρήσουν το νόμο; Και πρέπει να γνωρίζετε πως ο νόμος προβλέπει έκπτωση του υποψηφίου δημάρχου αλλά και ολόκληρου του συνδυασμού του, αν δεν τήρησε την υποχρέωση δημοσιοποίησης εντός προθεσμίας, όλων των προεκλογικών εσόδων-εξόδων στο διαδίκτυο. Κάτι που ο εκλεκτός της Ν.Δ. δεν έκανε και εξέθεσε ανεπανόρθωτα εαυτόν, υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και το κόμμα του..
Θα σας θυμίσω ακόμη πως η κάθοδός μου στις εκλογές ήταν διάφανη και συνειδητή, με διάθεση προσφοράς στον τόπο. Ανακοίνωσα την αυτόνομη υποψηφιότητά μου σε συνέντευξη Τύπου την 6η Σεπτεμβρίου 2010, ενώ η Ν.Δ. έδωσε το χρίσμα στον Πρεβεζάνο στις 24 του ίδιου μήνα. Πως λοιπόν ήμουν «αντάρτης»; Μήπως το κόμμα της Ν.Δ. είχε λόγους ..να χάσει στο Μεσολόγγι αλλά και σε ολόκληρο το νομό και κατέβασε την τελευταία στιγμή υποψήφιο, για να χάσω εγώ; Κι αφού υπέστη εκλογική συντριβή στην Αιτωλοακαρνανία, γιατί κανένα κομματικό τοπικό στέλεχος δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί; Σκεφθείτε το!
Πάντως, ο Γ. Πρεβεζάνος δημόσια είπε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δαπανών και Διαφάνειας στην Πάτρα ότι δεν ήθελε να κατέβει σαν υποψήφιος δήμαρχος, αλλά τον πίεσε το κόμμα!! Άρα, οι αναφορές σας περί «αντάρτη», τουλάχιστον για τις εκλογές του 2010, δεν στέκουν πουθενά..
Και τέλος, ποιος είναι αυτός που προσδοκούσε να σταθούν όλοι «προσοχή» μπροστά του, να συμπαραταχθούν και να τον στηρίξουν άπαντες; Πότε και σε ποιο κόμμα έχει συμβεί, όλοι οι πολιτευτές και βουλευτές να συντάσσονται πίσω από έναν υποψήφιο δήμαρχο; Σε ποια πόλη και σε ποιά χώρα; Εμείς πήγαμε στις εκλογές χωρίς την ουσιαστική στήριξη κανενός, χωρίς καμία βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε, χωρίς να κατηγορήσουμε κανένα, αναπτύσσοντας μόνον το προεκλογικό μας πρόγραμμα και βασιζόμενοι μόνο στο «δείγμα γραφής» και την πολυετή προσφορά εμού και των συνεργατών μου στην τοπική κοινωνία. Και ο κόσμος μας έδωσε το ποσοστό που μας αναλογούσε. Κι αν το ποσοστό αυτό είναι ίδιο με εκείνο που εισέπραξε ο υποψήφιος της Ν.Δ., τότε το κόμμα (το οποίο ιδεολογικά στηρίζω κι εγώ) ας κάνει επιτέλους την αυτοκριτική του!
Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να πω δημόσια κάποια πράγματα που όλοι συζητούν χαμηλόφωνα αλλά κανένας δεν λέει φωναχτά και σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου αυτή, αφού πρώτος εσείς αναφερθήκατε στο πρόσωπό μου σε σχέση με τη Ν.Δ. και τον υποψήφιο δήμαρχο που στήριξε.
Με τιμή
Νίκος Γ. Μουρκούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου