Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Επιστολή του Ν.Μουρκούση στο Δήμαρχο


Ι.Π. Μεσολογγίου 12/5/11
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον κ. Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Παν. Κατσούλη
Κοινοποίηση: κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
     Κύριε Δήμαρχε,
Είναι γνωστό σε όλους τους συμπολίτες μας πως υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διερεύνηση των ζητημάτων που προέκυψαν από την εκτέλεση του έργου «Διάνοιξη δρόμων κ.λ.π. για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης σε Καλλονή, Βίγλα και Άγ. Δημήτριο του Δήμου Μεσολογγίου», που αφορά πράξεις του 2006.
   Επίσης, γνωρίζετε ότι την 1/6/11 ξεκινά η δίκη υπαλλήλων του Δήμου μας, καθώς και μελών της τότε δημοτικής αρχής και του εργολάβου, που κατηγορούνται για «Παράβαση καθήκοντος από κοινού και ηθική αυτουργία από κοινού στην ανωτέρω πράξη».
   Επίσης, γνωρίζετε πολύ καλά, από εξώδικο που απέστειλε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κοταντάκη ο συμπολίτης μας μηχανικός κ. Αναστ. Καλογερογιάνννης, ότι εκκρεμεί η εκτέλεση της από 16/7/2008 απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, που γνωμοδοτεί ότι στην συγκεκριμένη εργολαβία, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου οφείλει να διορθώσει το εργολαβικό όφελος από 28% στο 18% καθώς και να τακτοποιηθούν οι ποσότητες που μειώνονται ή αφαιρούνται εξ’ολοκλήρου στον 2ο Α.Π.Ε (τακτοποιητικό του 1ου Α.Π.Ε.).
   Από τις ενέργειες ή παραλείψεις των δύο προηγούμενων δημοτικών αρχών, υπολογίζεται ότι ο Δήμος μας έχει ζημιωθεί περί τις 200 χιλιάδες ευρώ, που κακώς καταβλήθηκαν ήδη στον εργολάβο.
   Σας καλώ δημοσίως:
·        Να επισπεύσετε πάραυτα την ανασύνταξη του 2ου Α.Π. για την άμεση επιστροφή των χρημάτων που θα προκύψουν
·        Να ορίσετε παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην δίκη, για να διασφαλίσετε τα συμφέροντα του Δήμου, δηλαδή των δημοτών.
     Κύριε Δήμαρχε,
η δικαιοσύνη είναι προϋπόθεση για την Δημοκρατία και σήμερα, εσείς προσωπικά αλλά και ολόκληρη η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, κρίνεστε στην (ουσιαστική και όχι φραστική) προάσπιση της νομιμότητος και την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου μας, πατάσσοντας κάθε φαινόμενο διασπάθισης ή κακοδιαχείρισης των χρημάτων των αγρίως φορολογούμενων συμπολιτών μας.
   Περιμένουμε την δημόσια απάντησή σας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά την αυτονόητη άμεση διεκδίκηση των παρανόμως καταβληθέντων ποσών.

Με τιμή


Νικόλαος Γ. Μουρκούσης
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
Επικεφαλής Συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου