Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

«Μουσεία Λογοτεχνών: Συνάντηση στο Σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο»


Σκιάθος 25 Ιουνίου 2011

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ημερίδας με θέμα «Μουσεία Λογοτεχνών: Συνάντηση στο Σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 25 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» στη Σκιάθο. Η ημερίδα οργανώθηκε από τον Σύλλογο Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδας, τον Δήμο Σκιάθου και το Σπίτι-Μουσείο Α. Παπαδιαμάντη, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Σκιαθίτη λογοτέχνη.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι διαφόρων Μουσείων Λογοτεχνών της χώρας, μεταξύ των οποίων η κα Γαβρίνα Μιμίκα για το Μουσείο Κ. Παλαμά της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αλλά και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού χώρου.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των Μουσείων Λογοτεχνών και η προώθηση της συνεργασίας για τη διεύρυνση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού ρόλου αυτής της ιδιαίτερης κατηγορίας μουσείων της χώρας μας, η παρουσίαση των συλλογών και των δράσεων των μουσείων, η ανταλλαγή εμπειριών και η διατύπωση απόψεων και προτάσεων για την ευρύτερη ανάδειξη  των Μουσείων Λογοτεχνών και της κοινωνικής και εκπαιδευτικής τους διάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου