Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γ.Βαρεμένος για την πρόθεση της Χ.Α


Αντιδρώντας στην πρόθεση της Χρυσής Αυγής να διανείμει «τρόφιμα μόνο για Έλληνες», και μάλιστα σε δημόσιο χώρο, στο κέντρο του Αγρινίου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί μια πρόκληση ενάντια στον δημοκρατικό λαό του Αγρινίου με πρόσχημα την αλληλεγγύη και πραγματικό στόχο τη φτηνή πολιτική κερδοσκοπία και την προώθηση των φασιστικών χιτλερικών απόψεών της περί καθαρότητας του αίματος.
Ως άλλοι  Άρειοι του Φύρερ θέλουν να μετατρέψουν έναν υπερήφανο και αξιοπρεπή λαό σε υπηκόους που θα προσέρχονται με την ταυτότητα στο χέρι προκειμένου να πάρουν το χρίσμα της καθαρότητας από τους φορείς μιας ρυπαρής ιδεολογίας, η οποία προκάλεσε την τραγωδία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και το Ολοκαύτωμα. Ορισμένα από τα ονόματα των θυμάτων - ηρώων της αντίστασης σ’ αυτή την ιδεολογία και πρακτική βρίσκονται στη στήλη του μνημείου στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου για να μας θυμίζουν το αιώνιο καθήκον της πάλης ενάντια στον φασισμό.        
Οι φασίστες δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αλλιώς, θα τους ενδιέφεραν και τα εκατομμύρια των Ελλήνων που βρίσκονται στη Γερμανία, την Αυστραλία και την Αμερική και που συχνά υποφέρουν από τους ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής. Χρησιμοποιούν την αλληλεγγύη όχι για να ενώσουν, αλλά για να διχάσουν και να σκορπίσουν το μίσος και την αντιπαλότητα.
Διάλεξαν, όμως, λάθος τόπο για να εφαρμόσουν το αποτρόπαιο πολιτικό τους σχέδιο, έστω και με το κάλυμμα της αγαθοεργίας. Ο δημοκρατικός λαός του Αγρινίου θα τους απομονώσει πολιτικά και ηθικά.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου