Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Δελτίο τύπου του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό"

Με μια θεαματική και ατμοσφαιρική μουσικοχορευτική παράσταση ,αφιερωμένη στη Μάνα, με τίτλο «Όσα σκεπάζει ο ουρανός, τόσα σκεπάζει η Μάνα», έκλεισε το πλούσιο πολιτιστικό του πρόγραμμα για το φετινό του καλοκαίρι ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός  Σύλλογος «Το Αιτωλικό».
Το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού, ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ να παρακολουθήσει ένα μοναδικό πολυθέαμα με αναφορά στη "Μάνα»,  προσήλθε απ’ όλα τα μέρη του νομού μας και  πραγματικά  ενθουσιάστηκε και χειροκρότησε θερμά τους χορευτές, τους μουσικούς και τις  όμορφες φωνές που συνέθεσαν σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, μια μοναδική, άψογη και επαγγελματικά στημένη παράσταση σε όλους τους τομείς.
Παράλληλα, οι «επισκέπτες» της εκδήλωσης θαύμασαν τα έργα των μελών του Εικαστικού τμήματος Ενηλίκων τα οποία εκτίθονταν στην είσοδο του Θεάτρου.
 Μετά το πέρας της παράστασης στήθηκε ένα μικρό - μεγάλο  «αποχαιρετιστήριο γλέντι» για τη χρονιά που πέρασε, φιλοξενώντας τη  Χορευτική  Ομάδα του Αγρινίου και όλα τα μέλη των τμημάτων του Συλλόγου (Χορευτικού, Θεατρικού, Εικαστικών, Χορωδίας κλπ), αλλά και πολλούς  από τους υποστηρικτές – χορηγούς – φίλους  του Συλλόγου.
 Και με αυτήν την εκδήλωση-όπως και με τόσες άλλες, προβάλλουμε τον Λαικό Πολιτισμό, που περιλαμβάνει μουσική, τραγούδια και χορούς - τα σημεία της κουλτούρας που αντανακλούν κάθε φάση της  καθημερινής ζωής του ανθρώπου.  Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να διοργανώνει και να προσφέρει εκδηλώσεις  που υπηρετούν την παράδοση και τον πολιτισμό, σεβόμενοι το κοινό και αποφεύγοντας την προχειρότητα και τις κακές απομιμήσεις  που «υπερφορτώνουν» την πολιτιστική αισθητική των ημερών μας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κουραστήκαμε, γελάσαμε, ταξιδέψαμε, φιλοξενήσαμε και γνωρίσαμε νέους ανθρώπους, μέσα από 38 εκδηλώσεις. Θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, διαλέξεις, χορωδία, μουσική συναυλία, λαογραφικά δρώμενα, προβολές ντοκιμαντέρ, παραδοσιακές μουσικές βραδιές, αποκριάτικους χορούς και φυσικά τη σημερινή μουσικοχορευτική παράσταση! Ενωμένοι και ικανοποιημένοι και από αυτή τη χρονιά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν για την επιτυχία της.
Πρωτίστως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Συλλόγου ευχαριστήσουμε για αυτή την υπέροχη  δημιουργική χρονιά.. Φέτος είχαμε πάνω από  300 ενεργά μέλη (ενήλικες και παιδιά). Η καρδιά του Συλλόγου είναι τα μέλη του και χωρίς την αγάπη τους και τη συνδρομή τους δε θα είχε επιτευχθεί τίποτα από τα παραπάνω.  Εκ μέρους λοιπόν του ΔΣ σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ.
Και μετά τα μέλη … έρχονται οι δάσκαλοι. Τι να πούμε γι αυτούς τους ανθρώπους? Αφιλοκερδώς προσφέρουν τις γνώσεις τους και προσφέρουν… που αλλού? Στο σύνολο! Στα παιδιά μας… στην κοινωνία μας. Φέτος ήταν μαζί μας ο Γιώργος Κομζιάς για τα χορευτικά τμήματα, η  Διονυσία Ολιβώτου για τα θεατρικά τμήματα, ο Μιχάλης Κότσαρης για το εικαστικό τμήμα ενηλίκων, η Σαλβίνα Τζιαρακά για το  παιδικό εικαστικό τμήμα και ο μαέστρος μας Δημήτρης Νικολάου για το τμήμα της χορωδίας. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Χορηγούς Επικοινωνίας,  οι οποίοι προβάλλουν τις εκδηλώσεις μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με ρεπορτάζ και αφιερώματα! Τους ευχαριστούμε όλους!
Επίσης, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, αλλά και όλους όσους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μας βοηθάνε τις χορηγίες τους και τις ειδικές προσφορές τους.
Τρικαλινός Α.Ε. , Σουλές Καφέ, Φούρνος «Αρτοποιητές», Οικοδομικά Υλικά ΑΦΟΙ Σφυρή, Μηχανουργείο Παναγιώτης Χουλιαράς, Saint Cobain ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, Μονάδα Επεξεργασίας Κρέατος ΑΦΟΙ Πατρινού, Καφέ Καστανάς, Εστιατόριο Δημελέ, Χαρτικά Είδη Μοταλίνα, Χρωματοπωλείο Καραγιάννης Παναγιώτης, Φούρνος Ηλίας Στράτης, Ενδύματα Κοσμίδης Χρήστος, Κρεοπωλείο «Το Παραδοσιακό» Σκόνδρας, Οπωροκηπευτικά Φίλης Π., Είδη Ραπτικής Κοντοδήμα, Μίνι Μάρκετ «Νόντας», Έργο Γκάλερι Μιχ. & Γρ. Κότσαρης, Ηχοληψίες – Ηλεκτρολογικός Εξοπλισμός Πάνος Ακρίδας, Κάβα «Κατερίνα», Βιβλιοπωλείο Τ’ Αλφαβητάρι, ΣούπερΜάρκετ Ψιλογιάννης, Ανθοπωλείο Φλάκας, Εστιατόριο «Ο Πλάτανος» Παπαδημητρίου, Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, Οινοποιείο «Μύρκας», Τυπογραφείο Γιάννης Διαμαντής, Μεσολόγγι, Τουριστικό Γραφείο «Πέττας», Τουριστικές Μεταφορές «Παλιούρας & Σια», Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Γεροκωστόπουλος, Ξενοδοχείο «Αλεξάνδρα», Ξενοδοχείο «Θεοξένεια», Τρικαλινός Δημητρής,Γιάννης Ταμπάκης, Παραδοσιακές Φορεσιές Πλακίδας Νίκος, Θοδωρο Βελτσίστα, Φούρνος Καπώνης Σωτηρης Μεσολογγι, Οινοποιείο Σωτηρίου.
Την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου που παρεβρέθηκε σε πολλές από τις εκδηλώσεις μας.
Το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Αγρινίου που ήταν μαζί μας για ακόμη μία χρονιά στην εκδήλωση του Χορευτικού Τμήματος, καθώς και την ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα και τη Σουσάνα Τρυφιάτη, η οποία συμμετείχε στο τραγούδι!
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που στηρίζετε τις εκδηλώσεις μας και τα τμήματά μας με την παρουσία σας και το  χειροκρότημά σας.
Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαίρι και καλό πανηγύρι…!
Ραντεβού ξανά από 1η Σεπτέμβρη με τις εγγραφές στα τμήματά μας και με μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                        Η Γραμματέας
Π. Ακρίδας                          Α. Περγαντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου