Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Μετά τους φρουτοπαραγωγούς, στο αντιαγροτικό στόχαστρο συγκυβέρνησης και ΕΕ μπήκαν και οι 150.000 οικογένειες των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, με τη μεγάλη μείωση των επιδοτούμων βοσκοτόπων, τη μεγάλη μείωση των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2013, καθώς και τη μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής τους. Η κυβέρνηση λέει, ότι η πληρωμή θα γίνει σε 4 δόσεις, ως το τέλος του 2014 (ζήσε Μάη μου!).
            Η αντικτηνοτροφική πολιτική συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΕΕ (ΚΑΠ) οδηγεί σε αφανισμό τη ντόπια παραγωγή και σε μαζικό ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, σε όφελος των μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων - επιχειρήσεων των βόρειων χωρών της ΕΕ, των εισαγωγέων και μεγαλεμπόρων και σε βάρος των εργαζόμενων καταναλωτών.
            Ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», στηρίζουμε τα αιτήματα και τους αγώνες των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και διεκδικούμε :
-1.        Κατάργηση των δόσεων και άμεση πληρωμή του συνολικού ποσού των καθυστερούμενων εξισωτικών αποζημιώσεων.
-2.        ΟΧΙ στις περικοπές επιδοτήσεων με τον «προκρούστη» των αυθαίρετων και αντικοινωνικών κριτηρίων «επιλεξιμότητας» (ηλικία έως 65 - 67 ετών, διαμονή υποχρεωτικά στο χωριό, ελάχιστη έκταση βοσκοτόπου 20 στρέμματα κ.ά.).
-3.        Κατάργηση ΦΠΑ σε ζωοτροφές, εφόδια, φάρμακα, για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
-4.        Χαμηλότοκα δάνεια και άλλα κίνητρα για συνεταιριστική κτηνοτροφική παραγωγή (παραχώρηση χρήσης των βοσκοτόπων του δημοσίου κ.ά.).
-5.        Άμεση δημιουργία έργων υποδομής για την προστασία και την ανάπτυξη της ντόπιας κτηνοτροφικής παραγωγής (βελτίωση και καλλιέργεια βοσκοτόπων, φτηνό ρεύμα και νερό, ποτίστρες, ταΐστρες, αγροτικοί δρόμοι κ.ά.).
            Καλούμε τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με  όλους τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου.

27/8/2014
Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου