Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Π.Παπαδόπουλος:Διαχειριστικός έλεγχος παντού όπου δεν έχει γίνει! Να έρθουν στο φως όλα τα οικονομικά δεδομένα και στοιχεία της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων!

Πάγια θέση του συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ήταν ο οικονομικός – διαχειριστικός έλεγχος του Δήμου, των επιχειρήσεων, του Πνευματικού Κέντρου και του ΧΥΤΑ. Μάλιστα αυτό αποτυπωνόταν και στις δέκα (10) προτάσεις – σημεία του Συνδυασμού μας και αφορούσε τα πρώτα βήματα που επιβάλλεται να κάνει μία Δημοτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της και το χρήμα των δημοτών.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση στις 17-9-2014 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και μετά από σχετικές αναφορές της αρμόδιας υπαλλήλου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, εξουσιοδοτήθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Καραπάνος να υποβάλλει μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου για διαπιστωμένη οικονομική κακοδιαχείριση στην εν λόγω επιχείρηση, πράγμα το οποίο και έγινε.
Με αφορμή το γεγονός αυτό και με δεδομένο ότι η κοινωνία βιώνει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση, τα οικονομικά της Τ.Α. συρρικνώνονται και οι πόροι από Ευρωπαϊκά Προγράμματα ολοένα και λιγοστεύουν, παρίσταται ΑΜΕΣΗ ανάγκη ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος να προχωρήσει σε πρώτο στάδιο και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και στον ΧΥΤΑ και μάλιστα όχι με την μορφή των μηνυτήριων αναφορών, αλλά κατόπιν εμπεριστατωμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονός αιρετοί του Δήμου να βάζουν χέρι στα χρήματα του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι επί οκτώ (8) μήνες! Είναι εξίσου απαράδεκτο το γεγονός από τέτοιες πιστώσεις να επιχορηγούνται ποδοσφαιρικές ομάδες και παιδάκια να μην έχουν πρόσβαση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και στους Παιδικούς Σταθμούς! Και βέβαια όλα αυτά να γίνονται χωρίς παραστατικά στοιχεία, χρηματικά εντάλματα, αλλά με απλές αποδείξεις πληρωμής!
Και βέβαια φυσικά το μεγάλο επίδικο είναι η έκθεση τοπικών προϊόντων που διοργανώθηκε τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια. Ένας θεσμός πετυχημένος, αλλά κατά τα άλλα απολύτως αδιαφανής.
Με την παρέμβασή μας αυτή ζητούμε από την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες που θα φέρουν στο φως τα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα της εν λόγω έκθεσης και συγκεκριμένα:
Ø  Τυχόν συμφωνητικά ανάθεσης
Ø  Υπεύθυνοι διαχειριστές και ιδιότητα αυτών
Ø  Έξοδα λειτουργικά και άλλα της έκθεσης
Ø  Έσοδα από εισιτήρια και χορηγίες
Ø  Έσοδα από συμμετοχή εκθετών
Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να κινηθεί τάχιστα. Εμείς πάντως από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μας αναλογεί για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.
      
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Συνδυασμού
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Δημ. Σύμβουλος
Ι.Π. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου