Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΧΑΛΙ-ΦΑΤΟ ΣΤΗ ΜΑΠΑ...

  Α! όλα κι όλα! Σήμερα έχουμε να πούμε μόνο θετικά για τον Καραπάνο.
Ο τύπος αυτός, παρ'όλο που δεν τον βοηθάει ο σωματότυπός του (πρέπει να είναι μονίμως συγκαμένος..) κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να "κινήσει" όλα τα ζητήματα της περιοχής, τα "αναπτυξιακά" κυρίως.
   Στην "μαρίνα" πασχίζει να συνεχιστεί η παράνομη εμπορική δραστηριότητα με διάφορα τερτίπια (αν βλέπατε πως "μπλόκαρε" το χλιάρκο, θα πάθετε! Πραγματικός αίλουρος..). 
   Στην "πρώτη" Αναπτυξιακή Έκθεση (πρώτη φορά είδαμε;) ξεδίπλωσε το εμπορικό του δαιμόνιο. Ο άνθρωπος χαράμισε τόσα χρόνια σε μπανιέρες και μπιντέδες. Αφού προανήγγειλε στους πράκτορες να καθυστερήσουν τα καράβια και αγνόησε επιδεικτικά τους φωρτοεκφορτωτές, κατόρθωσε να πωληθούν τεράστιες ποσότητες ..παστελιού στη λιανική. Ίσως βόηθησε και το βλαχομπαρόκ σκηνικό. Κλείστηκαν μεγάλες συμφωνίες με εμπόρους από Βενετία, Γένοβα, Ακτή Ελεφαντοστού και Ουγκάντα (μπορεί επιτέλους, μ'αυτή την διακρατική συμφωνία, να λυθεί και το πρόβλημα της κωλοφαγούρας στο Μεσολόγγι...).
   Από διαρροές μάθαμε ότι τον Καραπάνο και τους στενούς του συνεργάτες, τους απασχολεί νυχθημερόν το πρόβλημα, "μαλλί της γριάς". Το προϊόν αυτό είναι brand name και όλες αυτές οι βιοτεχνίες-καρότσια είναι επιθετικού εξαγωγικού χαρακτήρος. Θα μπορούσαμε να καλύψουμε τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας (τίγρεις), αλλά ο "αφρώδης χρυσός" μας μεταφέρεται δύσκολα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο δαιμόνιος Καραπάνος θα βρει λύση.
   Στο λιμάνι γενικότερα προχωρά το deal "λιμάνι = χώρος περιπάτου". Το ξεκαθάρισε στους λιμενεργάτες και ο εκ των στενών συνεργατών του, ο Γληγόρης, ο οποίος προαλείφεται για το δημοτικό παχνί και "γλύφει" τον Καραπάνο.. Είναι ο υιός του Πάνου, του υψηλοτάτου επιπέδου στελέχους της πεφωτισμένης δεξιάς, που του τα χαλάει λίγο το τριπλοσάγωνο.
   Κατόρθωσε ο Καραπάνος ο μπαγάσας να γίνει "χαλίφης". Τους κρατάει όλους μουγγούς (ψιλομπουκωμένους..). Χώρισε την ομάδα στα πρότυπα του Συριακού Μπάαθ, σε εμίρηδες και κακο-μίρηδες, δηλαδή χλιαρκίσους και κατοσταρίσους.
   Στους πρωτοκλασσάτους διακρίνονται:
  Ο Ντίνος ο κουλτουριάρης. Αυτός κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω. Τον φοβίζει το Μεσολόγγι Πάτρα και τούμπαλιν.
   Ο Σπύρος, ο και κωδονοκρούστης αποκαλούμενος. Αντί να έχουμε ΧΥΤΥ, έχουμε χωματερή στον Άγιο Θωμά κι αυτός επαίρεται για την ανακύκλωση και το περιβάλλον μας, κρούοντας μπλε κώδωνες!
   Ο Μήτσος ο παρευήνιος, στον οποίο προνομιακά παραχώρησε και δημοτική γκαμήλα, στο σαμάρι της οποίας υπάρχει πορτοκαλί πινακίδα. Μανατζάρει θαυμάσια τον τομέα χορτολιβαδικά με τα τυχερά του. Γενικώς, έρχεται γύρω γύρω (και Σαββατοκύριακα) με την "γκαμήλα", δαπάναις μας...
   Ο νερουλάς, κατά κόσμον "μουγγός", καλά περνάει. Από το να μετράει ρολόγια με παπάκι καταχείμωνο...
   Απ'την ομάδα των κακο-μίρηδων άξιο λόγου είναι το στέλεχος του λιμανιού. Απ' τους πιο πρόθυμους. Διαπιστώνουμε ότι ο ..παρ'ολίγον βουλευτής, δεν ξέρει τι του γίνεται..
Τον ικανοποιεί βεβαίως το ότι ο χαλίφης προχωράει το μεγάλο deal του λιμανιού, με αδυναμία στο "πελλάδα", όπου θεάται συχνότατα να απολαμβάνει το χώρο και να κερνιέται σε πιατέλα διαμέτρου ενός μέτρου... Ούτε δικό του να ήταν!

******************

   Παπατζιλίκι γενικώς!!

Οι άνθρωποι στο Δ.Δ. Μουσούρων, κάθε χρόνο προσπαθούν, στα πλαίσια κάποιων εκδηλώσεων, να βρίσκονται καλοκαιριάτικα ως χωριανοί. 
   Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, ζήτησαν από τον επικεφαλής του Δήμου μας, που δυστυχώς είναι ο Καραπάνος, κάποια βοήθεια, κυρίως καρέκλες.
   Σε ανοικτή ακρόαση, ο Καραπάνος στεντόρεια κραύγασε ότι αντί καρεκλών θα στείλει ...αμελέτητα!
   Κόκκαλο οι συνακροατές-χωριανοί! Ενα μέλος της παράταξής του, του τηλεφώνησε κατόπιν και του δήλωσε ότι ντρέπεται που εκτέθηκε στο ψηφοδέλτιο μαζί του.
   Κάποιοι ψιθύρισαν, "τι να στείλει ο φακλάνας, το βιντίλι από ποδήλατο;"

****************

   Την έχει άσχημα!!

Με τη φόρα που χαρακτηρίζει έναν κομμουνιστή αλλά γκρέκα (ροζ), ο Πανούλης ο Παπαδόπουλος έγινε πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας, ως εκπρόσωπος του ΕΚΜ, εκπροσωπώντας λέει ιδιωτικούς υπαλλήλους, αν και είναι κρατικός υπάλληλος (ΠΕΔ).
   Επιχείρησε να γίνει βουλευτής. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον έγραψαν κανονικά. Αυτός ξανάγινε πρόεδρος του Λ.Τ. επιδεικνύοντας μεγάλη ευχέρεια κινήσεων στο "σύστημα".
   Άρχισε να δημοπρατεί και να διαχειρίζεται δημόσια περιουσία στο λιμάνι. Πράγμα που του επέτρεψε να κάνει ψηφοδέλτιο, προκειμένου να γίνει δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.
Μιλάμε για θράσος χωριάτη. Έκανε διαγωνισμούς και παρότρυνε κόσμο για επενδύσεις. Η δημόσια διοίκηση καταλόγισε πολεοδομικές παραβάσεις και διαπίστωσε αρκετές παρατυπίες. Ο Πανούλης τότε παρουσιάστηκε θιγμένος, εξαπολύοντας μηνύσεις και αγωγές, δαπάναις του Λ.Τ.
   Στις 16 Νοεμβρίου τρέχοντος, δικάζεται για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή. Διακυβεύεται, με καταδίκη, η δημοσιουπαλληλική του ιδιότητα.
   Όσον αφορά τα ποινικά, τα χειρότερα έπονται. Να δούμε τώρα, τι θα λέει στους επενδυτές...

Υπογράφει ο Κυνικός και οι συν αυτώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου