Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Συνολικά 15 νέες επενδυτικές προτάσεις για τον πρώτο (α’) κύκλο 2014 του επενδυτικού νόμου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014
Δελτίο Τύπου

Συνολικά δεκαπέντε προτάσεις για νέες επενδύσεις και για επενδύσεις επέκτασης-εκσυγχρονισμού  σε ήδη υφιστάμενες  επιχειρήσεις κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον πρώτο (Α’) κύκλο 2014  του Ν. 3908/2014  στα πλαίσια της εκχωρημένης  αρμοδιότητας.
Συγκεκριμένα, υπεβλήθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 16.855.821,69 ευρώ. Τα δέκα (10) από αυτά αφορούν νέες επενδύσεις (ίδρυση), ενώ οκτώ (8) επενδυτικά σχέδια είναι στη μεταποίηση (και κυρίως στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων). Επίσης υποβλήθηκαν και τρεις επενδύσεις στον τουρισμό (ιδρύσεις ξενοδοχειακών μονάδων).
Από τα 15 συνολικά επενδυτικά σχέδια που υπεβλήθησαν, οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες συγκεντρώνουν ίσο αριθμό προτάσεων.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έγινε η υποβολή τριών επενδύσεων στον τριτογενή τομέα (μία αφορά την ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας), μία πρόταση αφορά την ίδρυση θερμοκηπιακής μονάδας για την καλλιέργεια ντομάτας και μια πρόταση αφορά την ίδρυση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας υποβλήθηκαν δύο προτάσεις  για την ίδρυση ισάριθμων νέων ξενοδοχείων με τις υπόλοιπες προτάσεις να αφορούν τον δευτερογενή τομέα.
Τέλος, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έχουμε την  υποβολή μιας πρότασης στον πρωτογενή τομέα (ίδρυση προβατοτροφικής μονάδας) και οι υπόλοιπες τέσσερις προτάσεις είναι στη μεταποίηση - δευτερογενή τομέα.
«Ουσιαστικά σκοπός μας και αυτό βλέπουμε ήδη να γίνεται ορατό, είναι να μετατρέψουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε έναν δυναμικό μοχλό ανάπτυξης που ουσιαστικά θα φέρει όλο και περισσότερες επενδύσεις στην περιοχή μας, αξιοποιώντας τόσο τους “θησαυρούς” που έχουν και οι τρεις Περιφερειακές Ενότητές μας όσο και ενισχύοντας την απασχόληση σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γ. Αγγελόπουλο να συμπληρώνει: «Ιδίως η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στον τουρισμό είναι σημαντική καθώς για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο τομέας αυτός αποτελεί στρατηγικό στόχο. Η Περιφέρειά μας διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί τουριστικά και να προσελκύσει επισκέπτες από κάθε γωνία της Ευρώπης και όχι μόνο, γεγονός που καταδεικνύεται ακόμη περισσότερο με την αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου