Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων

Ολοκληρώθηκαν στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Θρακών στον Κήπο των Ηρώων.

Το Σάββατο στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Πρόεδρο της ΠΟΘΣ κ. Ελευθέριο Χατζόπουλο, με τη συμμετοχή περίπου 300 συμπατριωτών μας από την Θράκη και θέμα «H συμμετοχή των Θρακών στην Επανάσταση του ’21» . Παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης και ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας, καθώς και εκπρόσωποι Θρακικών Σωματείων από όλη την Ελλάδα. Μετά τους χαιρετισμούς και την ομιλία του κ. Ελευθερίου Χατζόπουλου, σειρά είχε η χορωδία της Θρακικής Εστίας Εορδαίας «O ΑΡΧΙΓΕΝΗΣ».

Το πρωί της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, τοπικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και της Ομοσπονδίας Θρακικών σωματείων. Ακολούθησε πομπή στον Κήπο των Ηρώων, οπού έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Θρακών απο τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Ελευθέριο Χατζόπουλο και το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη. Με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Διονυσίου Σολωμού, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην Κεντρική πλατεία, όπου Θράκες ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε κατά τα αποκαλυπτήρια : «Πριν από δυο αιώνες σε αυτό τον τόπο σφυρηλατήθηκε και κατακτήθηκε η εθνική συνείδηση και ενότητα. Αυτή την εθνική ενότητα την έχουμε σήμερα ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε. Πρωτοβουλίες σαν αυτή των σωματείων της Θράκης σε συνεργασία με το Δήμο μας, προβάλουν την ταυτότητα μας, αναγνωρίζουν τη θυσία εκείνων που έπεσαν στο καθήκον για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής στα αδέρφια μας από τη Θράκη που μαζί με τους Μεσολογγίτες και τους υπόλοιπους υπερασπιστές Έλληνες και φιλέλληνες έπεσαν κατά την ηρωική Έξοδο για να έχουμε εμείς σήμερα Πατρίδα, Ελεύθερη και Εθνικά Ανεξάρτητη Με τα’ αδέρφια μας από τη Θράκη πλέον θα βαδίσουμε ενωμένοι ως άξιοι απόγονοι σε ένα δρόμο εθνικής υπερηφάνειας που τον έχουμε ανάγκη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου