Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση του εκδότη της εφημερίδας "Συμπολιτεία" σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα

Εφημερίδα "συμπολιτεία"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς Γραφείο Τύπου Συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας»:

Σε πρόσφατη ανακοίνωσης σας εναντίον της εφημερίδας μας στον τύπο, αναφερόμενοι στα εκλογικά αποτελέσματα γράφετε: «Οφείλουμε να πληροφορήσουμε την εφημερίδα ότι τα έγκυρα αποτελέσματα βρίσκονται στη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και λένε κάτι διαφορετικό. Μπορεί να τα εντοπίσει κανείς με μια απλή αναζήτηση»

Καταρχήν να σας πληροφορήσουμε (αλήθεια, δεν έχετε ξανακάνει εκλογές;) ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δεν διακρίνονται σε έγκυρα και άκυρα αλλά σε ανεπίσημα(προσωρινά) και επίσημα. Τα ανεπίσημα αποτελέσματα είναι αυτά που όσο το δυνατό πιο γρήγορα μεταφέρονται από τα εκλογικά τμήματα στους οικείους Δήμους, από εκεί στις Περιφέρειες και από εκεί στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό γίνεται για την άμεση ενημέρωση των πολιτών όσο αφορά τις επιδόσεις των συνδυασμών και των υποψηφίων. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακηρύσσονται μερικές ημέρες αργότερα, όχι από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και πιο συγκεκριμένα από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία. Αυτά είναι και τα κατά νόμο ισχύοντα αποτελέσματα.

Γράφετε επίσης πως διαβάσατε τα αποτελέσματα στην εφημερίδα μας με μεγάλη έκπληξη. Προφανώς, είτε, δεν παραλάβατε αξιόπιστα αποτελέσματα από τους εκλογικούς σας αντιπροσώπους, είτε, επιλέξατε να τα αγνοήσετε επειδή τα «έγκυρα» αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών βόλευαν καλύτερα την επικοινωνιακή σας πολιτική.

Εμείς επιλέξαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας με τα ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ αποτελέσματα που γνωρίζαμε πως είναι πιο κοντά στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ αποτελέσματα. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά οι πληροφορίες που είχαμε υποδείκνυαν το ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ αποτέλεσμα που δημοσιεύσαμε.  Θα μπορούσαμε να σας διαφωτίσουμε σχετικά, αν μας κάνατε μια απλή τηλεφωνική κλήση. Ωστόσο, με μια «απλή» αναζήτηση σήμερα στο δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μπορείτε δείτε αποτελέσματα που μας δικαιώνουν. Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι είναι αυτά είναι τα ανεπίσημα αποτελέσματα και οι δημότες θα πρέπει να περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα του πρωτοδικείου για να βγάλουν συμπεράσματα. Αν βγαίνουν συμπεράσματα με τόσο μικρή διαφορά ψήφων…

Τακτικές παρουσίασης αβάσιμων αποτελεσμάτων, είτε εκλογών, είτε δημοσκοπήσεων, θα πρέπει να τις αναζητήσετε αλλού. Αλλά εκεί θα μου πείτε πως το αποτέλεσμα, όσο μαϊμού και να είναι, είναι υπερ σας. Εκεί θέλετε να ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά. Εκεί η πολιτική σας ηθική επιτρέπει το ψέμα και την παλαιοκομματική λογική…

Γιώργος Μουρκούσης
Εφημερίδα «Συμπολιτεία»
Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου