Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Απ. Κατσιφάρας από το Μεσολόγγι: «Ο αγώνας για τη Δυτική Ελλάδα, όπως την ονειρευτήκαμε, δεν τελειώνει»

Δελτίο Τύπου
Απ. Κατσιφάρας από το Μεσολόγγι: «Ο αγώνας για τη Δυτική Ελλάδα, όπως την ονειρευτήκαμε, δεν τελειώνει»

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν τις περιφερειακές εκλογές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, μίλησε μπροστά στους πολίτες του Μεσολογγίου, στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Πλήθος πολιτών, αυτοδιοικητικών στελεχών, συνεργατών, φίλων αλλά και υποψηφίων του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», παρευρέθη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και άκουσε τον Απόστολο Κατσιφάρα, να καλεί όλους τους πολίτες, την Κυριακή στις 18 Μαΐου, να προσέλθει στις κάλπες, να ψηφίσει για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Τον Περιφερειάρχη προλόγισε η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ενώ, στο τέλος, ο Απ. Κατσιφάρας παρουσίασε έναν – έναν προσωπικά όλους τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας.
«Η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας έχει χρέος να προχωρήσει μπροστά, να παρεμβαίνει παντού και σε όλα, σύμφωνα με τις δυνατότητές της, για να ανταποκριθεί στα νέα αιτήματα και τις νέες ανάγκες. Πριν τρία χρόνια διαμορφώσαμε μια πρόταση ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα επιλέγοντας ως τίτλο το Δικαίωμα στην Πρόοδο. Σήμερα, το Δικαίωμα στην Πρόοδο παραμένει και αναδεικνύεται  όσο ποτέ επίκαιρο και επείγον ως αίτημα και πρόταση» υπογράμμισε ο Απ. Κατσιφάρας, συνεχίζοντας: «Σήμερα κοιτάμε κατάματα τον πολίτη της Δυτικής Ελλάδας,  όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια και δεσμευόμαστε ξεκάθαρα να στηρίξουμε: Το Δικαίωμα να μείνει και να δουλέψει στη γη του. Το Δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία. Το Δικαίωμα στην υγιή επιχειρηματικότητα στην δημιουργικότητα και στην καινοτομία, το Δικαίωμα να απολαμβάνει υψηλή ποιότητα ζωής και το φυσικό περιβάλλον. Το Δικαίωμα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και το Δικαίωμα σε μια κοινωνία δικαίου».
Στη συνέχεια, ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στον σκληρό, καθημερινό αγώνα των τρεισήμισι χρόνων για τις διεκδικήσεις της, το έργο που υλοποιήθηκε και έχει προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να στηριχθεί η κοινωνία και η καθημερινότητα του πολίτη, με διαφάνεια, αίσθημα ευθύνης, συνεχή λογοδοσία και διαύγεια.

Νέες υπερσύγχρονες σχολικές μονάδες για τους μαθητές του Μεσολογγίου

Νέα υπερσύγχρονα σχολικά κτίρια προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες που κάνουν μάθημα εκατοντάδες μαθητές, κατασκευάζονται στο Δήμο Μεσολογγίου, όπως τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», Απόστολος Κατσιφάρας, αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την ανέγερση με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου, του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γουριάς, του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου. Παράλληλα έγινε η μεταστέγαση του ΕΠΑΛ Κατοχής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου σε αίθουσες ελαφράς προκατασκευής.
«Για την Αιτωλοακαρνανία καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έργων υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 114 εκατ. ευρώ» όπως σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας και αναφέρθηκε ενδεικτικά στα έργα:
συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Αιτωλοακαρνανίας (τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων επί της ΝΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων, εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων στη θέση Παλιοβούνα, συντηρήσεις, ηλεκτροφωτισμού, να χρηματοδοτήσουμε και να κατασκευάζουμε έργα προϋπολογισμού ένταξης πάνω από 25 εκατ. ευρώ, στον τομέα της Εκπαίδευσης, ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Αγρινίου, θεμελίωση του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, ολοκλήρωση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - Οικοτροφείου του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», χρηματοδότηση με Ολοκληρωμένες Αστικές Αναπλάσεις  στις έδρες των Δήμων, μελέτη ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης και ανάδειξης περιοχής λιμνών και τεχνητών φραγμάτων, κατασκευή υποδομών Αποχέτευσης και Βιολογικούς Καθαρισμούς στο Μενίδι, την Πάλαιρο,  το Καινούργιο, το Παναιτώλιο, και τον Αστακό, χρηματοδότηση δημιουργίας εργοστασίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αιτωλοακαρνανίας και νέων έργων για τις ανάγκες των ΤΟΕΒ.
Ειδικότερα για το Μεσολόγγι, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην ανακαίνιση του κτιρίου ιδιοκτησίας Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας πρώην Χρυσογελου, Ανάπλαση τμήματος Ιστορικού Κέντρου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση «Παρουσι» Φυτειών, υδρευση σε περιοχές Καλλονή, Βίγλα, Αγιο Δημήτριο Μεσολογγίου, Βελτίωση της Ύδρευσης των οικισμών: Αμπελια, Κοσινα και Κουρβουλα της Τοπ. Κοινότητας Κοκκινόβρυσης και Τσιρνόκος Τοπ. Κοινότητας Αργυρού Πηγαδίου Δήμου Θέρμου.
«Εγώ αναγνωρίζω και το έχω πει και πάλι δημόσια, πως κάποια από αυτά τα έργα είχαν ξεκινήσει από προηγούμενες αυτοδιοικητικές αρχές. Όμως τα παραλάβαμε και τα ολοκληρώσαμε, παραδίδοντάς τα στους πολίτες. Για όσα παραλάβαμε, δώσαμε δείγματα γραφής και δρομολογήσαμε μεγάλο αριθμό νέων έργων» προσέθεσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Οι βασικές προτεραιότητες για την επόμενη πενταετία

«Έχουμε μια πολύ συγκροτημένη και τεκμηριωμένη προγραμματική πρόταση με επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο. Είναι ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο και εμείς είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε ακόμη πιο ενισχυμένο με περισσότερα έργα. Το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει είναι ανθρωποκεντρικό, όπως άλλωστε ήταν και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία. Γιατί για εμάς, πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος» επεσήμανε ο Απ. Κατσιφάρας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σχεδιασμό για την καταπολέμηση της ανεργίας, για την μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την αναγέννηση της υπαίθρου και τη δρομολόγηση στρατηγικής για την ανάδειξη του πρωτογενή τομέα ως την αναπτυξιακή μας πυξίδα, την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων της Δυτικής Ελλάδας χωρίς εκπτώσεις στο φυσικό αντικείμενο, την αναβάθμιση της Περιφέρειας σε ενεργειακό πόλο με αξιοποίηση των κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την Προστασία και Ανάδειξη Φυσικού Περιβάλλοντος και επιπλέον την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και επιχειρήσεων.
«Ενδεικτικά για την Αιτωλοακαρνανία προβλέπουμε την εφαρμογή Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού για την ανάδειξη των Τουριστικών Ενοτήτων Αµβρακικού κόλπου (παράκτιες και ορεινές περιοχές), δυτικών ακτών της Αιτωλοακαρνανίας, Μεσολογγίου – Αιτωλικού, λιµνών, Δήµου Ναυπακτίας και την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού τριπόλου Μεσολόγγι – Ναύπακτος – Θέρµο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου