Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Απόσπασμα από την ομιλία Κατσούλη στην Κατοχή




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε 6.300.000 ευρώ αποτιμάται μέχρι στιγμής το έργο που είτε έχει υλοποιηθεί, είστε βρίσκεται σε διαδικασία άμεσης υλοποίησης στην Κατοχή της Δημοτικής Ενότητας Οινιάδων από την δημοτική αρχή την τελευταία τριετία.

Με παρεμβάσεις αναγκαίες, που αφορούν βασικές υποδομές, παιδεία, οδοποιία και αγροτικό τομέα. Ένα έργο υπαρκτό και αυταπόδεικτο-όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να μη το βλέπουν-με γνώση και προγραμματισμό που θα έχει συνέχεια την επόμενη θητεία. Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης 13 Μαΐου στους δημότες της Κατοχής, αναφέρθηκε αναλυτικά σε κάθε παρέμβαση που έχει δρομολογηθεί από το δήμο, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως ο προγραμματισμός της επόμενη πενταετίας για την περιοχή περιλαμβάνει ολοκλήρωση και των υπολοίπων υποδομών όπως είναι η ύδρευση και το Σχέδιο Πόλης.

Μιλώντας μπροστά σε πλήθος κόσμου, ο Παναγιώτης Κατσούλης ανέφερε ότι επί των ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής δημοπρατήθηκε και ξεκινά άμεσα το μεγάλο έργο της αποχέτευσης λυμάτων προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ. Ανακαινίσθηκε το παλαιό σχολείο «Συγγρού» που σήμερα αποτελεί στολίδι για την περιοχή, ενώ το Σεπτέμβριο το ΕΠΑΛ θα στεγάζεται σε νέο, πλήρως ανακαινισμένο και λειτουργικό χώρο. Έτσι, εξέλειπε κάθε δικαιολογία που θα έβαζε σε κίνδυνο την βιωσιμότητά του. Η νεολαία της Κατοχής, έχει στην διάθεσή της ένα βελτιωμένο αθλητικό χώρο, ενώ οι ΤΟΕΒ Κατοχής και Λεσινίου είδαν επισκευασμένα αντλιοστάσια αλλά και αποπληρωμές παλαιών οφειλών που χρόνιζαν από το 2003. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, οι παραγωγοί έχουν πλέον την δυνατότητα της εξωστρέφειας και προβολής των τοπικών προϊόντων τους, μέσω της Έκθεσης που πραγματοποιείται στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Αυτά τα προϊόντα άλλωστε αποτελούν τον πραγματικό πλούτο της περιοχής και την ασφαλή επένδυση στο μέλλον.

Όλα τα παραπάνω, είναι το απόσταγμα συστηματικής δουλειάς και προσπάθεια τριών μόνο χρόνων, πρόσθεσε καταλήγοντας στην ομιλία του ο Παναγιώτης Κατσούλης. Η περιοχή τα απαιτούσε για περισσότερο από μια δεκαετία. Ωστόσο, η βούληση είναι αυτή που δρομολογεί τις εξελίξεις. Και αυτή απεδείχθη στους κατοίκους της Κατοχής ότι υπάρχει και δεν αναλώνεται σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου