Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο Πολιτικός προσανατολισμός της ελληνικής κοινωνίας είναι αριστερά!

Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέσα σε συνθήκες καταιγιστικής παραπλάνησης, παραπληροφόρησης και εκφοβισμού των Eλλήνων πολιτών, από τα κεντρικά ΜΜΕ και από τις κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και τους Ευρωπαίους “συμμάχους τους”, πραγματοποιήθηκαν οι δημοτικές εκλογές, οι περιφερειακές εκλογές και οι ευρωεκλογές στις 18 και 25 Μάη.
Η αδιαμφισβήτητη εικόνα της μετεκλογικής πραγματικότητας και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας δείχνει σαφή προσανατολισμό προς τα αριστερά, δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική δυναμική του στην τοπική κοινωνία, όπως και σε όλη την επικράτεια.
Οι δυνάμεις, που στηρίχτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ , στις δημοτικές εκλογές πέτυχαν σημαντικότατη εκπροσώπηση στα νέα δημοτικά συμβούλια. Τα αποτελέσματα αυτά αποκτούν τεράστια πολιτική σημασία, αν λάβουμε υπ’ όψη μας  ότι για πρώτη φορά δυνάμεις του κόμματος μας συμμετείχαν σε δημοτικά -αυτοδιοικητικά σχήματα.
Στο Αγρίνιο, σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, όπου οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν μηδενικές, η παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-πολίτες σε δράση» έφτασε με την πρώτη της παρουσία στο ύψος του 21% των ψηφοφόρων του Δήμου.
Σημαντικές εκλογικές επιδόσεις είχαμε και στους δήμους της Αμφιλοχίας(17,76%), Μεσολογγίου(11,80%), Ξηρομέρου(10,80%), Ακτίου-Βόνιτσας(8,78%)
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο Δήμο Ναυπακτίας, το μόνο Δήμο όπου αυτοδιοικητικό σχήμα συγκροτημένα είχε συμμετάσχει σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και είχε πετύχει εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα αυτή η παρακαταθήκη μετεξελίχθηκε σε πλειοψηφία στο Δήμο.
Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αντίσταση πολιτών», με μονοπρόσωπη εκπροσώπηση στο απερχόμενο συμβούλιο και έχοντας απέναντί της συστημικά σχήματα στηριζόμενα από τις δυνάμεις που κυβέρνησαν επί σαράντα χρόνια τη χώρα, κατόρθωσε με την πολιτική αντιπαράθεση μόνο όπλο της, κόντρα στους μηχανισμούς της εξουσίας και στην κοστοβόρα μαζική προβολή των αντιπάλων παρατάξεων, να πετύχει την 3η θέση με ποσοστό 16,81%.
Τα εκλογικά αποτελέσματα των παρατάξεων,  που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ,  θα ήταν ακόμη υψηλότερα, αν υπήρχε καλύτερη, πιο έγκαιρη και πιο συντεταγμένη οργάνωση του προεκλογικού μας αγώνα.
Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, όπως αδιάψευστα αποτυπώνεται στο εκλογικό αποτέλεσμα, με πρωτιά και με 4 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από το κόμμα του πρωθυπουργού κου Σαμαρά, έχει ιστορική σημασία και  δείχνει τη στροφή της Ελληνικής κοινωνίας προς την αριστερά. Για πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία κερδίζει τις εκλογές κόμμα της αριστεράς! Η επιλογή της είναι σαφέστατη! Η πολιτική της Ευρώπης πρέπει ν’ αλλάξει! Αυτή η κυβέρνηση πρέπει το συντομότερο να φύγει!
Οι εκλογές αυτές τελείωσαν. Οι αγώνες των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, της αριστεράς, των κινημάτων και της δημοκρατίας, θα είναι διαρκείς και αμείωτοι. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απροστάτευτοι και οι αδικημένοι, ο κόσμος του πολιτισμού, η νεολαία συστρατεύονται για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων της υποτέλειας,  για τη νίκη του λαού μας! Οι εθνικές εκλογές δεν θα αργήσουν!
ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΎΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου