Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ από τον συνδυασμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Για ένα Δήμο με ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ να ζούμε,
να εργαζόμαστε, να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας,  με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

   Στο  Αιτωλικό επί  τρεισήμισι χρόνια ήταν παντελώς απούσα η Δημοτική αρχή, οι πολίτες μάταια προσπαθούσαν για την επίλυση των καθημερινών αναγκών και προβλημάτων τους. Η απροθυμία και η απουσία των αιρετών, έδιναν την αίσθηση στους δημότες ότι ζούσαν σε νησί άγονης γραμμής, έβρισκαν πόρτες κλειστές για ό,τι δικαιωματικά τους ανήκει, δηλαδή την αξιοπρέπεια και την ισοπολιτεία.
  Οι θέσεις του Συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» είναι ένα νέο ξεκίνημα συνεργασίας, που για να υλοποιηθούν  δεν απαιτείται κόστος, αλλά ευαισθησία  και σεβασμός απέναντι στους συμπολίτες, στην οικογένεια, στους φίλους, στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στο περιβάλλον και στις αξίες μας.

   ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Υλοποιούμε πραγματική Αυτοδιοίκηση.
  Επάνδρωση του Δημαρχείου Αιτωλικού με επαρκές προσωπικό και λειτουργία Γραφείου Παραπόνων.
  Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας αλλά και τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών, ώστε να μπορούν να κάνουν άμεσα παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των δημοτών (κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός, βλάβες, λακκούβες, κ.τ.λ.).
   Εξυπηρέτηση των δημοτών από τις δημοτικές υπηρεσίες άμεσα, στον τόπο κατοικίας τους και τακτική παρουσία υπαλλήλου σε κάθε χωριό.
   Εξυπηρέτηση πολιτών μέσω διαδικτύου. Δωρεάν wi-fi στο νησί.
Μετεγκατάσταση Αστυνομικού Τμήματος.
Αξιοποίηση Δημοτικής περιουσίας. Εξεύρεση νέου χώρου για το νεκροταφείο Αιτωλικού. Συνεργασία Τοπικού Συμβουλίου  - Εκκλησίας  - Σχολείων.
 Μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος και Ζώων.
   ΥΔΡΕΥΣΗ. Το νερό του Αιτωλικού είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και ακριβό. Προτείνουμε ειδικό μειωμένο τιμολόγιο και διανομή εμφιαλωμένου στα σχολεία, ως την οριστική λύση του προβλήματος.
   Προτεραιότητα υποβολής μελέτης για χρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της υδροδότησης της περιοχής Αιτωλικού, με υγιεινό πόσιμο νερό, από τον Εύηνο ή τις πηγές Αγ. Δημητρίου. Αγωνιστική διεκδίκηση χρηματοδότησης από τα αρμόδια Υπουργεία, λόγω έκτακτης ανάγκης.
   Με τις οδηγίες ειδικού υδρογεωλόγου, εξυγίανση του δικτύου και σύνδεση των παροχών με το νέο δίκτυο που δεν έχει λειτουργήσει ακόμη. Έλεγχος διαρροών και επιμολύνσεων του δικτύου. Τακτικός έλεγχος της ποιότητας του νερού και δημόσια ενημέρωση των δημοτών.
   ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ-ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ. Τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την λιμνοθάλασσα είναι τεράστια και μέχρι σήμερα δεν κατατέθηκε καμία μελέτη διεκδίκησης. Ο Βιολογικός δεν λειτουργεί και η μόλυνση είναι ορατή στο Αιτωλικό και αγγίζει ολόκληρη την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού και Νεοχωρίου.
    Η λύση είναι η λειτουργία του τριτοβάθμιου ΒΙ.ΚΑ. για ολόκληρη την περιοχή Αιτωλικού-Οινιαδών και η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης σε κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα.
   Παράλληλα, άρση εμποδίων για ανανέωση των νερών του Καναλιού και μελέτη εκτροπής των γλυκών νερών από τα αντλιοστάσια, που αλλοιώνουν την αλατότητα.
   ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΣ-ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ. Επαναλειτουργία τοπικής επιτροπής παραβατικότητας, ώστε να διασφαλίζεται με συντονισμένο  τρόπο η προσωπικότητα και η περιουσία των πολιτών. Άμεση παρέμβαση του Δήμου σε κάθε διατάραξη της κοινωνικής ισορροπίας και λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων στις αυθαιρεσίες. Αναβάθμιση της περιοχής πίσω από το γήπεδο, για προστασία της δημόσιας υγείας.
   Διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας αλλά και της αναβάθμισης με ιατρούς και προσωπικό του Κέντρου Υγείας. Είναι θέμα ζωής και θανάτου για τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής. Συντήρηση και εξωραϊσμός του Κ.Υ. που έχει αφεθεί στην φθορά του χρόνου και την υποβάθμιση των εγκαταστάσεών του.
   Επίσκεψη ιατρού σε τακτές ημέρες στα χωριά για εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν. Επέκταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και περαιτέρω στελέχωσή του για εξυπηρέτηση των υπερηλίκων. Πρόνοια για τους αδύναμους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες.
   ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ. Ανάδειξη ιστορικών μνημείων. Αναβάθμιση τοπικών γιορτών και εθίμων (Αγι’Αγάθη-Ντολμάς). Στήριξη αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων. Ανάδειξη του Κατρακείου σε κέντρο πολιτισμού για ολόκληρο τον Δήμο.
   ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Αποκατάσταση, αναστύλωση και φωτισμός Γεφυριών. Μελέτη για κατασκευή νέων με ταυτόχρονη μετατροπή παλαιών σε πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο.
Επίλυση του προβλήματος της Κ.Λάσκαρη, με νέα μελέτη, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ενδιαφερομένων. Αν χρειαστεί, θα γίνει τοπικό δημοψήφισμα.  Ολοκλήρωση Σχεδίου Πόλης και Χρήσεων Γης, για την επαγγελματική και οικιστική δραστηριότητα των πολιτών.
   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Επισκευή Κλειστού Γυμναστηρίου και τοποθέτηση ειδικού τάπητα. Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στον Σταθμό Αιτωλικού. Κατασκευή γηπέδων Βόλεϋ – Μπάσκετ ανοιχτού χώρου.
   ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Ειδική μελέτη για την καθαριότητα στο νησί, σαν χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Εξωραϊσμός Περιμετρικών και κοινόχρηστων χώρων. Εκτύπωση πληροφοριακών εντύπων για το Αιτωλικό και τοποθέτηση ειδικών ταμπλώ με αναλυτικούς χάρτες και πληροφορίες για εναλλακτικές διαδρομές και οικοτουρισμό. Ανάπλαση Βόρειας Παραλίας και δημιουργία πλαζ. Αξιοποίηση της περιοχής «Ρεμπάκια» με μελέτη από το Δήμο.
   ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ. Ανάπλαση της εισόδου Αιτωλικού (Αστιγγας) και του χώρου στο Δασάκι Αιτωλικού. Ανακατασκευή της υπάρχουσας παιδικής χαράς. Κατασκευή 2ης παιδικής χαράς στον Συνοικισμό Σταθμός Αιτωλικού.

Νίκος Γ. Μουρκούσης
Ιατρός – Υποψήφιος Δήμαρχος
Ι.Π. Μεσολογγίου – Αιτωλικού - Οινιαδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου