Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Τρίποντο Ισότητας και σεβασμού της Διαφορετικότητας.


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                                               7/12/2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 3 60314
FAX: 2641 0 48498 






  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Με πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου για πρώτη φορά αγώνας μπάσκετ με συμμετοχή ΑμΕΑ. Συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή στο «θετικό ταξίδι».

Γ. Παπαναστασίου: «Εσείς είστε οι πρωταγωνιστές» .

Το μήνυμα «είμαστε όλοι ίσοι, αν και διαφορετικοί» ήταν ο μεγάλος νικητής των αγώνων μπάσκετ με τη συμμετοχή ΑμΕΑ που πραγματοποιήθηκαν στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, στο πλαίσιο των δεκαπενθήμερων  εκδηλώσεων με τίτλο «για ένα θετικό ταξίδι», που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου που κατέκλυσαν το προαύλιο του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν τη σημασία της διαφορετικότητας, ως κανόνα και όχι ως εξαίρεση, μέσα από την ευγενή άμιλλα ανάμεσα σε μαθητές του 1ου και του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου και την ομάδα μπάσκετ σε καρότσι «Ήφαιστος Πάτρας».

Εκτός από τον αγώνα επίδειξης, πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμα αγώνες του υβριδικού παιχνιδιού μπάσκετ (T.In.Basket – Total Integrated Basketball), μεταξύ μαθητών του 6ου  και του 5ου  Δημοτικού σχολείου Αγρινίου και του 1ου με το 3ου Γυμνάσιο Αγρινίου, κατά τους οποίους, σε ένα παιχνίδι ανταλλαγής ρόλων, είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη θέση των ΑμΕΑ στα ειδικά καροτσάκια.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος βρέθηκε μεταξύ των θεατών της εκδήλωσης, αφού συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι στο Αγρίνιο, καθημερινά, δίνεται ένας αγώνας  για ένα Δήμο ισοτιμίας, αξιοπρέπειας, κοινωνικής προστασίας και δικαιοσύνης για όλους, με απώτερο στόχο τη διαρκή διεύρυνση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ, ώστε η πόλη να βρεθεί στην πρωτοπορία της κοινής προσπάθειας αντίστασης απέναντι στις προκαταλήψεις, τις διακρίσεις και τις κάθε είδους και μορφής διαχωριστικές γραμμές.

«Συγχαίρω όλους όσοι στήριξαν τις 15 αυτές ημέρες τις εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου με τίτλο «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ». Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στις δεξιότητες και τις ικανότητες και όχι στις δυσκολίες ενός ατόμου. Ο αθλητισμός  ανοίγει την αγκαλιά του σε όλους, χωρίς διάκριση και κοινωνικά στερεότυπα και η σημερινή εκδήλωση το απέδειξε περίτρανα. Εσείς είστε οι πρωταγωνιστές», κατέληξε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου, οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί  των σχολείων και στελέχη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου.

Η αυλαία των εκδηλώσεων πέφτει στις 17 Δεκεμβρίου 2015, όπου το 1ο Ειδικό σχολείο Αγρινίου στη Δημοτική αγορά στις 9.00 το πρωί,  θα παρουσιάσει τις χειροτεχνίες των μαθητών «Χριστουγεννιάτικο χωριό με ευχές – Για ένα θετικό ταξίδι».

 Επίσης θα προβληθούν, με είσοδο ελεύθερη, στο Δημοτικό  Κινηματογράφο ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄ δύο ακόμη ταινίες, για όλους τους μαθητές της Α/θμίας και Β/θμιας Εκπαίδευσης:στις 8 Δεκεμβρίου «Τα κροκοδειλάκια» και στις 9 Δεκεμβρίου « Τα νυχτολούλουδα».

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου συνδιοργανώνονται με το  Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου –Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας και συμπαραστάτες την Α΄/θμια και τη Β΄/θμια Εκπαίδευση Ν.Αιτ/νίας, συλλόγους, φορείς, και διακεκριμένους αθλητές και καλλιτέχνες.

Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου