Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου ΛΑ.Ε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αγώνας των καθαριστριών και καθαριστών των δημόσιων σχολείων μας  αφορά όλους…

Η αιχμαλωσία των ελαστικών σχέσεων εργασίας, συνέπεια των επί σειρά ετών  νεοφιλελεύθερων  πολιτικών που εφαρμόζονται, με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή με αποσπασματικές συμβάσεις έργου και που θίγει και πλήττει χιλιάδες εργαζόμενους κυρίως στο δημόσιο, αλλά όχι μόνο, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στον κλάδο των καθαριστριών και καθαριστών των δημόσιων σχολείων.
Οι παραπάνω εργαζόμενοι έχουν αναλάβει την ευθύνη της καθαριότητας των δημόσιων σχολείων και η συμβολή τους είναι καθοριστική  στην υγιεινή και ασφάλεια των χώρων, βασικών προϋποθέσεων για την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει στους εργαζόμενους, άρα και στις καθαρίστριες και τους καθαριστές των δημόσιων σχολείων, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς αποδοχές.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων και καλεί την κυβέρνηση να δεχτεί και να ικανοποιήσει άμεσα  τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά τους, για:
1. Να μην απαξιωθεί η καθαριότητα των σχολείων.
2. Να καταβληθούν  άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους.
3. Να μονιμοποιηθούν όλοι/ες οι συμβασιούχοι/ες καθαριστές/ριες.                                                     4. Να μη μειωθούν οι ήδη πενιχροί μισθοί τους.
5. Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου