Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου της Δ.Ο " Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ"


Μεσολόγγι, 21 Δεκεμβρίου 2015


Δελτίο Τύπου
Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η προγραμματισμένη ημερίδα της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΘΕΟΞΕΝΙΑ Μεσολογγίου, το Σάββατο 19-12-2015 παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιάννη Μπαλάφα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην ατζέντα της ημερίδας αναδείχθηκαν από την ομιλία του κ. Υφυπουργού τα ζητήματα των θεσμικών αλλαγών και της εμπειρίας εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στην Τ.Α. και οι προωθούμενες ρυθμίσεις σε θεσμικό επίπεδο από δε τους εισηγητές και ομιλητές τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της κοινωνικής πολιτικής στο χώρο της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από τον επικεφαλής της παράταξης τέθηκαν υπ’ όψιν του αρμόδιου Υφυπουργού προς συζήτηση και επίλυση μεταξύ άλλων τα ζητήματα του Τ.Ε.Ι., του Νοσοκομείου, της Λιμνοθάλασσας και της παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μπαλάφα στην Αιτωλ/νία, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους δημάρχους Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλο, Αγρινίου κ. Παπαναστασίου και Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Καραπάνο, οι οποίοι κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα με τα αιτήματα των Δήμων τους.
Στην εν λόγω ημερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: οι Δήμαρχοι Θέρμου και Ναυπακτίας κ.κ. Κωνσταντάρας και Λουκόπουλος καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας κ.κ. Κ. Καρακώστας και Α. Κοτσανάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων 1ης Γ.Ε. Αιτωλ/νίας κ. Σαλαμούρας, οι βουλευτές Αιτωλ/νίας κ.κ. Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαραμένος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Μάριος Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Μεσολογγίου κ. Σπύρος Πλάκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου κ. Αγαθάγγελος Κότσαλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Μαραγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεσολογγίου κ.κ. Τέγας και Κατσούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» κ. Δημήτριος Τραπεζιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμφιλοχίας κ. Βαγγέλης Τσούκας και επικεφαλής της παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου, του Δικτύου ROMA και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
Με την ανωτέρω ημερίδα η παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» κλείνει τον κύκλο παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών της για το 2015 και προχωρά στον προγραμματισμό της για το επόμενο έτος για το οποίο θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση και αναλυτική συζήτηση.    
                  Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου