Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015
Δελτίο Τύπου
Θεματική ημερίδα στην Αρχαία Ολυμπία για την ανάδειξη των τεχνολογιών στον τομέα τουρισμού – πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η ανάδειξη των τεχνολογιών και των εφαρμογών της Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) δύνανται να αναβαθμίσουν και ενδυναμώσουν τον τομέα του τουρισμού – πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αυτός είναι και ο στόχος διοργάνωσης της θεματικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 18  Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ζ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων (1ος όροφος ΣΠΑΠ) στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα «Επιχειρηματική Ανακάλυψη» στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης (RIS3), Τουρισμός – Πολιτισμός.
Στην πρόσκληση που απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σημειώνεται πως «η Περιφέρεια σε συνέχεια της έγκρισης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης 2014-2020 (RIS3 ΠΔΕ) από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρεί στην εξειδίκευση των δράσεων των τομέων προτεραιότητάς, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο χρηματοδότησης του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020 αλλά και του ΕΣΠΑ 2014-2020 γενικότερα. Για την εξειδίκευση των δράσεων των τομέων προτεραιότητας αξιοποιείται η μεθοδολογία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν  τεχνολογίες και εφαρμογές ΤΠΕ  από τα ερευνητικά/ακαδημαϊκά ιδρύματα της ΠΔΕ αλλά και εταιρείες πληροφορικής, καθώς και η ζήτηση τεχνολογιών/εφαρμογών  ΤΠΕ από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ημερίδα μπορούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους καταχωρώντας τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/1g3tPbxX5a .
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορούν να επικοινωνούν με την διοργανώτρια Υπηρεσία την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο email: dap@pde.gov.gr , στο τηλέφωνο 2613.613637 (Θεόδ. Παναγιωτόπουλος) ή στο fax 2613-613605.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
Χαιρετισμό από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και ομιλίες από τον Κ. Κοκκινοπλίτη εμπειρογνώμονα της Ε.Ε. RIS3 με θέμα «Ευφυής Εξειδίκευση και η σημασία της επιχειρηματικής ανακάλυψη», την Προϊσταμένη ΕΥΔ-ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου με θέμα «Η διαδικασία της επιχειρηματικής ανακάλυψης στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης για την Δυτική Ελλάδα» και τον Γεώργιο Δρακόπουλο, πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της TOURISM-GENERIS με θέμα «Επιχειρηματική ανακάλυψη στον τομέα των τεχνολογιών /εφαρμογών ΤΠΕ στον τουρισμό –πολιτισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Στρογγυλά Τραπέζια και ειδικότερα:

Στο Α΄ θα γίνουν οι παρουσιάσεις
·         τεχνολογιών ΤΠΕ που αναπτύσσουν ερευνητικά /ακαδημαϊκά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας και εταιρείες πληροφορικής και δύνανται να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των τομέων  τουρισμού και  πολιτισμού,
·         διαπιστωμένων  αναγκών των  επιχειρήσεων και φορέων του δημόσιου για τεχνολογίες ΤΠΕ στους τομείς  τουρισμός και  πολιτισμός, για τις παρακάτω βασικές  προτεραιότητες που θέτει η RIS3 για την Δυτική Ελλάδα
1.            Καινοτόμες εφαρμογές προβολής και διαχείρισης Μουσείων και επισκέψιμων χώρων, ψηφιακή ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας της Δυτικής Ελλάδας
2.            Ψηφιακά εργαλεία προώθησης και προβολής ειδικών μορφών τουρισμού
3.            Εφαρμογές ΤΠΕ σε επιχειρήσεις του Τουρισμού.

Στο Β’ θα γίνουν οι παρουσιάσεις
·         τεχνολογιών ΤΠΕ που αναπτύσσουν ερευνητικά /ακαδημαϊκά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας και εταιρείες πληροφορικής και δύνανται να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των τομέων  τουρισμού και  πολιτισμού
·         διαπιστωμένων  αναγκών των  επιχειρήσεων και φορέων του δημόσιου για τεχνολογίες ΤΠΕ στους τομείς  τουρισμός και  πολιτισμός για τις παρακάτω βασικές προτεραιότητες που θέτει η RIS3 για την Δυτικής Ελλάδας:
1.            Ψηφιακή διαχείριση του BRAND NAME ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ –Συστήματα διαχείρισης προορισμών τουριστικών περιοχών (Destination Marketing) 
2.            Έξυπνα συστήματα προβολής και ενημέρωσης επισκεπτών στις πύλες εισόδου της Δυτικής Ελλάδας
3.            Δικτύωση –clustering στον  τομέα : τουρισμός –πολιτισμός
Η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση και την εξαγωγή συμπερασμάτων από τους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου