Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Παράλληλα αλαλούμ, με παπατζήδες κι αβανταδόρους..! Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος

Θα έτριβαν τα χέρια τους οι επιθεωρησιογράφοι, μ’ αυτά που συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς το κοινό είναι φαρμακωμένο απ’ τα μύρια προβλήματά του και εντελώς άφραγκο πια, για να παρακολουθήσει ξεκαρδιστικές θεατρικές παραστάσεις! Δε μένει παρά να συγκεντρώσουμε το άφθονο αυτό υλικό για το μέλλον (αν υπάρξει μέλλον για τη γενιά του γράφοντος)
Θα θυμούνται πολλοί, κάποτε, στα στενά κάτω απ’ την Ομόνοια, προς την Πλατεία Βάθη, προς την πλατεία Καραϊσκάκη, εκατέρωθεν της οδού Πειραιώς και της οδού Αθηνάς και αλλαχού ανά την Αθήνα και τη λοιπή επικράτεια, τους φοβερούς εκείνους τύπους που παίζανε τον «παπά», με λυγισμένα φύλλα της τράπουλας, τους δαιμόνιους παπατζήδες και τους απαραίτητους, ως δολώματα, αβανταδόρους. Κι έβγαναν οι παπατζήδες αρκετά φράγκα, με θύματά τους αθώους περαστικούς. Κι έγινε ο «παπάς» μόδα και συρμός, έτσι που «αναγκάστηκαν» ο Κώστας Βίρβος κι ο Θόδωρος Δερβενιώτης να γράψουν το άσμα «Εδώ παπάς, εκεί παπάς (Γέμισε ο κόσμος παπατζήδες)» που τραγούδησε τότε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης (https://www.youtube.com/watch?v=sqfea8muuRQ ).
Και κάθε που έστρωναν παιγνίδι, έβαναν και τσιλιαδόρους, μην τύχη και περάσει η αστυνομία. Κι αν τύχαινε περιπολία, οι τσιλιαδόροι φώναζαν, σύρμα!!! Και, με μιας, παπατζής κι αβανταδόροι γίνονταν καπνός. Κάπως έτσι μας τα είχαν πει  οι Ρίζος, Σταυρίδης, Στολίγκας κ.ά. στο σινεμά της εποχής εκείνης…
Χρόνια αμνημόνευτα θα πεις! Μα εκτός απ’ τους καθ’ εαυτού παπατζήδες, η «τέχνη» του παπατζή μπήκε σε πολλές δραστηριότητες και ασφαλέστατα και στην πολιτική και στη διακυβέρνηση της χώρας. Κι αυτή η «κολόνια» κρατάει χρόνια κι ίσαμε σήμερα. Και παίζουν οι κυβερνήτες τον «παπά». Μέχρι που κι ο «πιτσιρίκος» πρωθυπουργός (μας) γοητεύτηκε και του έγινε ο «παπάς» αλκοολίκι. Σου λέει το παιδί (ο Αλέξης), τόσους αβανταδόρους απρόσκλητους διαθέτω, ας γίνω το λοιπόν παπατζής. Εξ άλλου, σκέφεται, όπως μου είπε κι ο εμπνευστής της παράλληλης προγραμματικής αρλουμπολογίας Γιάννης Δραγασάκης, το παπατζηδιλίκι και το πρωθυποργουλίκι δεν είναι ασυμβίβαστα, ίσα- ίσα που αλληλοσυμπληρώνονται. Έτσι λοιπόν, για το ασορτί του παιγνιδιού, έκανε και τον παιδικό του φίλο Νίκο Παππά υπουργό επικρατείας!
Και τρίβει τα χέρια ο παπατζής πρωθυπουργός, με την αθρόα διαθεσιμότητα ενθουσιωδών αβανταδόρων, που (υπο)στηρίζουν το έργο του. Ας δούμε ενδεικτικά μερικούς Τσιπρικούς αβανταδόρους τελευταίας «εσοδείας».
Αβανταδόρος 1ος: Η Νέα Δημοκρατία σύσσωμη. Τηλεφώνησε ο Καραμανλής στον «πιτσιρίκο» και του είπε το και το. Και τρέχουν όλοι να δουν πως θα τα μαζέψουν. Βέβαια όπως αποδείχθηκε ο «πιτσιρίκος» με το παπατζηδιλίκι του ξεπλένει και παραδίδει λευκή τη ΝΔ στο εκλογικό σώμα, αφού κατόρθωσε να συσπειρώσει στις κάλπες της 400.000 πολίτες, από τους οποίους οι 50.000 στις 20 του περασμένου Σεπτέμβρη είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ή κάποιοι απείχαν .
Αβανταδόρος 2ος: Θοδωρής Ρουσόπουλος (πού ήταν αυτό το «παλικάρι»;). Ο επαρμένος γιός του ταχυδρόμου, που εξασκείται σε λαγό, τώρα που το κυνήγι είναι σε έξαρση! Και λέει Αλέξης και λιώνει το στόμα του. Θα πείτε ο Θοδωρής ξέρει να γλύφει πρωθυπουργούς. Όταν ήταν «αριστερός» έγλυφε κεντροσοσιαλιστή πρωθυπουργό, όταν ήταν κεντρώος έγλυφε δεξιό πρωθυπουργό, τώρα που είναι δεξιός, γλύφει παπατζή πρωθυπουργό. Ξέρει καλά ο Θοδωρής απ’ αυτά! Σύμφωνα με πολύ σοβαρές εκτιμήσεις, οι φήμες ότι ο Μεϊμαρ(άκης) κι ο γόνος (Μητσοτάκης) τρελαίνονται για την ενότητα της ΝΔ, εξετάζονται από το Θοδωρή!
Αβανταδόρος 3ος: Λάκης Λαζόπουλος. Η πρεμούρα για τον παστρουμά της «κόκκινης καμήλας». Ναι, κόκκινη καμήλα θεωρεί τον «πιτσιρίκο» πρωθυπουργό ο Λάκης. Σούζα η «κόκκινη καμήλα» κατά τον Λάκη. Και αντλεί σοβαρές πληροφορίες απ’ τη Μιμή του παλαιού κλέους και απ’ τον ακατάσχετο Άδωνι… Και βαφτίζοντας τις αβανταδόρικες ατάκες τους ως επιχειρήματα για τον καμηλιέρικο παστρουμά, η αηδία ξεχειλίζει..!
Αβανταδόρος 4ος: Ελένη Μενεγάκη. Ο πρωθυπουργός είναι μεγάλο παιδί, ας κάνει αταξίες, είπε η βαθυστόχαστη star. Τον είδε, λέει, στο θέατρο, αλλά ξέχασε ποιο έργο παίζονταν. Και γεμίζει το πλατό σκέρτσο με πολιτικές ανταύγειες..! Ωωωω τι περιεχόμενο στην TV, μα τι κουλτούρα!
Αβανταδόρος 5ος: Οι εν χορώ της λιγουρευόμενης πρωθυπουργικής νομεκλατούρας, που ορέγονται θέση στα νέα τζάκια της χώρας. Ιδού τα μεγάλα οράματα! Και μηρυκάζουν , τρίβοντας τα χέρια τους, το αλησμόνητο «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται»!
Αναφερόμαστε στους πρόσφατους αβανταδόρους εσωτερικού. Οι υπόλοιποι αβανταδόροι λίγο- πολύ, είναι γνωστοί (ΜΜΕ, μνημονιακά κόμματα, Σόιμπλε, Μέρκελ, Γιούνγκερ, Ντράγκι, Κέρι κτλ, κτλ…).
Και παίζοντας τον «παπά», ο Αλέξης μας μπερδεύει όλους και χάνουμε. Και χάνουμε τα πάντα! Και κάθε φορά που σαρώνει όλα όσα πόνταρε ο λαός, γελάει βροντερά ο Αλέξης και τραγουδάει πανευτυχής «Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς; Εδώ παπάς, εκεί παπάς, φέρ’ τα λεφτά! ». Κι ο Δραγασάκης λέει, εδώ το παράλληλο πρόγραμμα, εκεί το παράλληλο πρόγραμμα, πού είν’ το παράλληλο πρόγραμμα;
Και μετά ο Αλέξης μας κάνει την αθώα Περιστέρα!Κι ο Τσακαλώτος απορεί! Και οι «53» χτενίζονται..!
Οι κλασσικοί παπατζήδες καλούνται επειγόντος να εξηγήσουν το φαινόμενο Τσίπρας!
Κι ο Ελληνικός λαός καλείται, από την ίδια την τραγική του πραγματικότητα, να ανατρέψει τους γελοίους και επικίνδυνους τυχοδιώκτες που τον κυβερνούν!
Και κάποια νύχτα, κάποιος θα του ψιθυρίσει σύρμα!!! Αλέξη έρχεται ο λαός!
Κι αυτός θα πάρει το ελικόπτερο και να ‘ξαφανιστεί! Γιατί νύχτα θα φύγει και μ’ ελικόπτερο!
Καλές γιορτές!!!
ΥΓ1: Ας μην τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι που μέχρι πρότινος κυβερνούσαν. Η ανατροπή προβλέπει αλλαγή εκ βάθρων του πολιτικού τοπίου, όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης.
ΥΓ2: Ο παπατζής πρωθυπουργός, που με τις αλλεπάλληλες παπατζήδικες κολοτούμπες του έφερε και στους Ισπανούς Podemos μείωση της επιρροής τους κατά 10%, σχολίασε τη συρρίκνωση του αδελφού(;) του κόμματός στις εκλογές της Κυριακής, ως εξής: «Ο αγώνας μας δικαιώνεται, η Ευρώπη αλλάζει»!!!
ΥΓ3: Αυτές οι σκέψεις δεν αφορούν τις μέρες που έρχονται, που κατά τη λαϊκή συνήθεια ο τζόγος πυκνώνει, αλλά τους παντός καιρού πολιτικούς παπατζήδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου