Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Όλα ίσια τα παιδιά του μαλάκα λαού...κάτω όμως από τη βάση !!Τα παιδιά των κυβερνώντων στα υψηλών προδιαγραφών colleges.

H "Τζοκόντα" του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε μέτρα για την παιδεία, μετά από πολλή διαβούλευση. Η περίοδος δοκιμής των νέων δασκάλων και η παιδαγωγική κατάρτιση μπορεί να αποδειχθούν θετικά στοιχεία. Τα σπουδαιότερα όμως, όπως η αξιολόγηση του σχολικού έργου, παραμένουν συγκεχυμένα . Επιθεωρητής δεν προβλέπεται. Οι δάσκαλοι θα εξακολουθούν να αυτοαξιολογούνται… Το ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά παίζει με τα χαμηλά ένστικτα! Φυγομαχία, φυγοπονία, ελάσσονα προσπάθεια και ροκάνισμα χρόνου. Αποθεώνεται η ψευδοδημοκρατία (να μην αποκλειστεί κανένα παιδί του λαού!) και προωθείται ο εσωτερικός τουρισμός. Κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο, κάθε κωμόπολη και ΤΕΙ (τώρα αρχίζει και η διασπορά των Εφετείων…). Εξαπατούν τις ελληνικές οικογένειες και ξεζουμίζουν τον προϋπολογισμό τους, δημιουργώντας αυταπάτες σπουδών. Αρκεί να τονώνονται κάπως οι τοπικές οικονομίες (γκαρσονιέρες, σουβλάκια κτλ ). Καταργείται η βάση του 10, για να περνάνε τα παιδιά οπουδήποτε και σε ο,τιδήποτε. Ιδού το επιχείρημα της αρμοδίας Υπουργού: "Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή μελέτη που να αποδεικνύει ότι η θέσπιση του 10 πέτυχε στο ελάχιστο την άνοδο της ποιότητας σπουδών στα Λύκεια ή στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα". Μα δεν είναι καθήκον σου, ρε ξεκωλιάρα, να διεξαγάγεις έρευνα ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα ή μη της βάσης του 10; Η ανυπαρξία τεκμηριωμένης μελέτης μπορεί να στηρίξει τις γελοίες αποφάσεις σου; "… και του χρόνου θα δούμε τι κάνουμε", δήλωσε εν συνεχεία. Για τα παιδιά του λαού η πολιτική είναι "βλέποντας και κάνοντας", ενώ το δικό της συνεχίζει τις σπουδές του στο πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, με εγγλέζικα προγράμματα. Εκκολάπτεται ένας ακόμα ζαρτιεροφόρος, που το μέλλον του σε δημόσια θέση, ένεκα κομματικής μαμάς, είναι εξασφαλισμένο…

1 σχόλιο:

  1. Έχει ένα γιο (να της ζήσει) που πηγαίνει στη Δευτέρα Λυκείου. Ο γιός της, όμως πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα στη Βάρη) και μάλιστα ΔΕΝ παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα αλλά το IB(Διεθνές Μπακαλορεά).

    Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα:
    1. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο.... Δημόσιο Σχολείο.
    2. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αφού είναι γνωστό ότι όποιος παρακολουθεί το ΙΒ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό.

    Ποια είναι αυτή η μητέρα;

    Μα η Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, που το απόγευμα υπεραμύνθηκε στη Βουλή του Δημόσιου Σχολείου και Πανεπιστημίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή