Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όπως ήδη γνωρίζετε την Πέμπτη 27 Μαΐου, στο εντευκτήριο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, τιμήθηκε το Μεσολόγγι. Η πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου να εντάξει το Μεσολόγγι ως λιμάνι, στον κύκλο εκδηλώσεων «Ταξείδι στην γαστρονομία της θάλασσας» ήταν επιτυχής.
Σε μια εξαιρετική βραδιά, με τον Σαρωνικό φεγγαρόλουστο, σε ένα μαγευτικό χώρο, μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε μια πτυχή της ιστορίας του Μεσολογγίου, που ενδεχομένως αγνοείται. Είναι η μεγάλη ναυτική ιστορία της πόλης μας, που της έδωσε την δυνατότητα να γίνει παγκόσμιο σύμβολο.
Όσοι ανταποκρίθηκαν, εκτός των μελών του Ν. Ο. Ελλάδος, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γνήσια εδέσματα της λιμνοθάλασσας, σε μια υψηλοτάτου επιπέδου εκδήλωση λόγου και γεύσης.
Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Ν. Ο. Μεσολογγίου, Γιάννης Κανής.
Παρευρέθηκαν, εκτός των ανθρώπων του Ναυτικού Ομίλου, Σπύρου Κατσαβού και Γεράσιμου Κοτσίρη, ο ιδρυτής του Κέντρου Λόγου και Τέχνης Διέξοδος, Νίκος Κορδόσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου, Γιάννης Τέγας (ο μόνος από το Δημοτικό Συμβούλιο, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως), ο Παναγιώτης Μπαγιώργας, Πρόεδρος των Μεσολογγιτών Αθήνας, που εργάστηκε για την εκδήλωση με ιδιαίτερο ζήλο, ο Δήμαρχος Πυλλήνης και Διευθύνων Σύμβουλος της «Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ», Γιάννης Μπουλές, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, Παναγιώτης Ζωγράφος, δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων, ο Γ. Γραμματέας της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας, Γεράσιμος Καζάνας και το μέλος της Συγκλήτου της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας, Κώστας Παπανδρέου, ο Διευθυντής της «Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ», Μπάμπης Μιχαλόπουλος, ο γιατρός του Ν.Ο. Μεσολογγίου, Νίκος Σιδηράς και ο Μεσολογγίτης Δικηγόρος και φίλος του Ομίλου, Μιχάλης Πετρονικολός. Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε την κυρία Τασία Κουρούκλη (φωτό2), που ως παραδοσιακή μαγείρισσα συμβούλευσε τον Σέφ του Ν. Ο. Ελλάδος και παρά την ηλικία της ήταν παρούσα, καθώς και τον καθηγητή μουσικής και μέλος του Ομίλου μας, Χρήστο Βλαχογιάννη, για την διάθεση φωτογραφικού υλικού από το Μεσολόγγι και την επιμέλεια της προβολής. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνουμε προς τις Μεσολογγίτισσες και τους Μεσολογγίτες, που παρευρέθηκαν και δημιούργησαν ανάλογη ατμόσφαιρα.
Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, στην προσπάθεια του να καταστήσει τουριστικό προορισμό το Μεσολόγγι και την περιοχή, έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα.
Απογοήτευση όμως προκαλεί το γεγονός ότι δεν επιδεικνύουν το ανάλογο ρεφλέξ οι επιχειρούντες στον τριτογενή τομέα. Ο μόνος που ανταποκρίθηκε ήταν ο Νίκος Μενάγιας. Δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τους διοικούντες τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο, Αλέξανδρο Παπαδόγγονα, τον διευθυντή, Αναστάσιο Καβάλη, τον Έφορο Εντευκτηρίων, Δημήτρη Παντελεημονίτη και την σύζυγό του, κα Χριστίνα Παντελεημονίτη, εμπνεύστρια του κύκλου αυτού των εκδηλώσεων.
Σχετικώς με την εκδήλωση, το ένθετο «Γαστρονόμος» της Κυριακάτικης Καθημερινής του Ιουνίου, θα φιλοξενήσει εκτενές ρεπορτάζ της εκδήλωσης και θα προβάλλει το Μεσολόγγι.

Το Δ.Σ. του Ν. Ο. Μεσολογγίου

3 σχόλια:

 1. μπραβο παιδια.παντα τετοια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απάντηση στα σχόλια που θα έρθουν. Πολύς ντόρος για το τίποτα . Ούτε για τον Καλλικράτη τέτοια κινητικότητα!!
  Κύριοι ξεκολίστε δεν είναι υπεύθυνος ο ΝΟ Μεσολογγίου για τα χάλια μας , εκτός και αν νομίζετε ότι ο ΝΟΜ πήρε τις μίζες για την ολυμπιάδα , από την SHIMENS, από τα δημόσια έργα , έκανε παράνομες προσλήψεις ,πήρε μίζες από τα φάρμακα στα νοσοκομεία κτλ και τώρα προσπαθεί να καταλύσει και το «δημοκρατικό μας» πολίτευμα ,τρομάρα σας. Τελικά είμαστε όλοι κομπλεξικοί και βάζω και τον εαυτό μου μέσα . Μας δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάμε το δάχτυλο ως παλιοί κνίτες!!
  Με σεβασμό σε όλες τις απόψεις Κοτσίρης Μάκης ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜ (που τα έχω αρπάξει και τα έβγαλα στην Ελβετία) ψηφοφόρος του Πασοκ και πολλά χρόνια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και για όσους με γνωρίζουν είμαι παραγωγός ΦΠΑ και όχι δημόσιος υπάλληλος ή κρατικοδίαιτος (που θα μπορούσα!!)
  Όποιος θέλει μπορεί να με βρει να του εξηγήσω για τις μίζες και τις «γενναίες» επιχορηγήσεις.. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μάκη εσύ δεν είσαι κρατικοδίαιτος, αλλά είναι ο πρόεδρος και μάλιστα ξεϊδρωτος!
  Και φυσικά ο ΝΟΜ επιτελεί έργο (και μπράβο του), αλλά γιατί μπλέκει τα της δραστηριότητάς του με την πολιτική; Τι δουλειά έχει να γράφει στην ανακοίνωση ότι δεν παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ; Γιατί τον ξεχωρίζει, έχει κάποια ιδιαίτερη συνεισφορά στην πορεία του Ομίλου; Ή απλώς είναι κολλητός του Κανή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή