Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Πλασματική ήττα ??

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ι.Π. Μεσολογγίου 8/11/10

Ιστορικό ρεκόρ άκυρων ψηφοδελτίων παρατηρήθηκε στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στο νέο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν τον συνδυασμό μας. Σε σύνολο 22.300 ψηφισάντων, υπήρξαν 813 άκυρα ψηφοδέλτια!
Το γεγονός αυτό, μαζί με την τεράστια αποχή, που έφτασε το 39%, αποτελεί στίγμα για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, που αντανακλά την κρίση του πολιτικού μας συστήματος και την απέλπιδα προσπάθεια των σημερινών κομματικών σχηματισμών να επιβιώσουν και να αναπαράγουν το μοντέλο τους.
Η παντελής απουσία του κράτους και του Δήμου ήταν επιδεικτική. Πολλά εκλογικά τμήματα ήταν χωρίς εφορευτική επιτροπή, ενώ σε κάποια άλλα αποτελούνταν από ένα μόνον άτομο. Επίσης, η απουσία δεύτερου παραβάν ψηφοφορίας, στην συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων, έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους δικαστικούς αντιπροσώπους να αυθαιρετήσουν, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το νόμο.
Έτσι, παρά την δυναμική που αναπτύξαμε και που μας έφερνε πρώτο συνδυασμό στον δεύτερο γύρο των εκλογών, οι «αλχημείες» κάποιων μας καταλόγισε εκατοντάδες άκυρα ψηφοδέλτια, οδηγώντας μας σε πλασματική ήττα.
Ο συνδυασμός μας κατέθεσε αίτηση επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο και θα καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του προσωρινού αποτελέσματος της Νομαρχίας. Είμαστε βέβαιοι πως αντί να υπολειπόμαστε μια δεκάδα ψήφους, θα περάσουμε πρώτοι με διαφορά πολλών δεκάδων ψήφων.
Καλούμε όλους τους ψηφοφόρους μας να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να περιμένουν τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
Επίσης, καλούμε όλους τους πολίτες, που έχουν αντιληφθεί παρατυπίες και παρανομίες στα εκλογικά τους τμήματα, να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα 6944 565 574 και 690 698 1730 για να μας ενημερώσουν. Επίσης μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ιστοσελίδα μας www.mourkousis.gr .
Οι εκλογές δεν τελείωσαν! Οι νοθείες και οι μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν! Η δημοκρατία θα θριαβεύσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου