Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε..

Το έλλειμμα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
Τα κατάφερε ο νεοδιορισμένος Διοικητής του Νοσοκομείου μας, Κος Νικολόπουλος, να μειώσει το υπερβολικά μεγάλο έλλειμμα του Νοσοκομείου. Συγχαρητήρια! Πως το πέτυχε αυτό; Πανεύκολο. Διαβάστε πώς, ο οικονομολόγος στο επάγγελμα, Κος Διοικητής, πέτυχε το ακατόρθωτο. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, μετά από πρόταση του σωματείου εργαζομένων, η προηγούμενη διοίκηση συμφώνησε να δίνεται στους νυχτερινούς εργαζομένους του νοσοκομείου, δέκα έξι (16) τον αριθμό, ένα σάντουιτς. Το κόστος, κατά την διοίκηση, είναι 1,30 ευρώ το ένα, δηλαδή μιλάμε για το υπερβολικά μεγάλο ποσό των 20,8 ευρώ την ημέρα!! Και δεν θα είχε κανείς αντίρρηση φυσικά να το δεχτεί, αφού είναι παράνομο, όπως λέει, αλλά αφού πρώτα ο Κος Διοικητής φρόντιζε να δοθούν στους εργαζομένους αυτά που από τον Νοέμβριο του 2008 τους χρωστάει το Νοσοκομείο. Μιλάμε για δεδουλευμένα νυχτερινά και αργίες. Και αφού οι εργαζόμενοι εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε τις στολές που οφείλει να τους δίνει το Νοσοκομείο, αναγκάζονται να τις αγοράζουν οι ίδιοι. Την παρανομία της διοίκησης λοιπόν δεν την βλέπει ο Διοικητής, που φαίνεται ότι παράνομο είναι για αυτόν ό,τι τον συμφέρει. Για την ιστορία να σας πω ότι σε μεγάλα νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, όπου το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο, δίνεται το σάντουιτς κανονικά.
Μη ρωτήσετε τώρα πόσα σάντουιτς έφαγαν οι εργαζόμενοι, για να δημιουργηθεί το χρέος του Νοσοκομείου, που είναι 23 εκατομμύρια Ευρώ. Με πρησμένο στομάχι δεν μπορώ να κάνω υπολογισμούς.
Και επειδή οι εργαζόμενοι έχουν και αξιοπρέπεια, τους απαντάμε ότι έτσι, με τέτοιες ενέργειες, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Το φιλότιμο των εργαζομένων είναι που κρατάει ανοιχτά ακόμη τα νοσοκομεία, γιατί αν επιμείνουν σ' αυτά που δικαιούνται από τον Νόμο, τότε θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Νικολόπουλος Παναγιώτης
Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων
Μεσολόγγι 12-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου