Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου του Δ.Σ για το ¨Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσω Κατράκη¨


ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

Ταχ Δ/νση : Κ.Τρικούπη 7

Τ Κ 302 00 Μεσολόγγι

Τηλ. 2631055460

Email : typosmesol@gmail.com

Ι.Π.Μεσολογγίου 02/ 03 / 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η πρόταση του Δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη με την οποία αιτείται προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την έκδοση απόφασης με την οποία διατηρείται ως το μοναδικό αυτοτελές (και μη συγχωνευόμενο) Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου, το ¨Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσω Κατράκη¨.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Μεσολογγίου επικαλέστηκε τους παρακάτω λόγους, σύμφωνα με τους οποίους το ¨Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσω Κατράκη¨ πρέπει να είναι το μοναδικό αυτοτελές ΝΠΔΔ του δήμου.



1. Είναι από τα ελάχιστα Μουσεία σε διεθνές επίπεδο αμιγώς της Χαρακτικής τέχνης.

2. Διαθέτει μια ανεκτίμητη περιουσία 500 περίπου έργων της παγκοσμίου αναγνώρισης Αιτωλικιώτισας χαράκτριας Βάσω Κατράκη.

3. Δύναται, μέσω των υφισταμένων υποδομών, να μετατραπεί με κατάλληλες παρεμβάσεις σ’ ένα πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού μεγάλης επισκεψιμότητας και για το σκοπό αυτό εκπονείται μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου με χρηματοδότηση από το Leader αλιείας.

4. Τέλος ο υπόγειος χώρος μπορεί να αποτελέσει ένα εικαστικό εργαστήρι εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου