Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθαριζουμε τις ακτες μας, καθαριζουμε την πολη

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οργανώνουν δράσεις Εθελοντικών Καθαρισμών Παράκτιων Περιοχών στα πλαίσια της εκστρατείας «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» που συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Πιστεύουμε ότι οι δράσεις εθελοντικής προσφοράς δίνουν τη δυνατότητα συσπείρωσης ενηλίκων και παιδιών, πολιτών και αρχών γύρω από στόχους που αφορούν στην ποιότητα ζωής, την αλληλεγγύη, το κοινό όφελος.
Κάτω από αυτό το πρίσμα σας καλούμε να πλαισιώσετε τις δράσεις, που οργανώνονται κατά περιοχή, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

τριημερο εθελοντικου καθαρισμου ακτων και πολησ

Παρασκευή 3/6/2011 καθαρισμός της Βόρειας Ανατολικής Κλείσοβας.
Καλούνται να συμμετάσχουν ενήλικες και μηχανικά μέσα του Δήμου για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων.

Σάββατο 4/6/2011 καθαρισμός Λούρου – Ευηνοχωρίου – Αη Γιωργη
Καλούνται να συμμετάσχουν σχολεία και πολίτες, Ευηνοχωρίου και Νεοχωρίου (Λούρος), Κατοχής (Διώνη).
Ώρα συνάντησης 9:30 πμ. και τόπος Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου, Πλατεία Νεοχωρίου και Πλατεία Κατοχής.

Κυριακή 5/6/2011 καθαρισμός ακτών Μεσολογγίου (Τουρλίδα), Αιτωλικού  και πόλης.
Καλούνται να συμμετάσχουν σχολεία και πολίτες Μεσολογγίου (Τουρλίδα) και Αιτωλικού (βόρεια παραλία), Σταμνά (Μπάνια Σταμνάς)
Ώρα συνάντησης 10 πμ. και τόπος συνάντησης το Βυρώνειο στο Μεσολογγίου,  στη Δυτική γέφυρα Αιτωλικού (Εξεδρα), Μπάνια Σταμνάς,

Κυριακή 5/6/2011, ώρα 12:00 εκδήλωση ολοκλήρωσης δράσεων στο λιμάνι Μεσολογγίου
Στα πλαίσια την εκδήλωσης, η εθελοντική ομάδα δυτών θα προχωρήσει σε καθαρισμό του βυθού και τέλος, θα απονεμηθούν διπλώματα στους εθελοντές που μετείχαν στις διάφορες δράσεις.

1 σχόλιο:

 1. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
  Συμπολίτες, συμπολίτισσες
  Σε τούτη τη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι ,συνταξιούχοι, ψαράδες ,φτωχοί αγρότες, μικρέμποροι και επαγγελματίες από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έχει τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, οφείλουμε να κινητοποιήσουμε τη σκέψη και τη λογική μας, να αξιοποιήσουμε τη γνώση και την εμπειρία, για να βρούμε τη ρίζα του κακού και να την συντρίψουμε.

  Με πρόσχημα το χρέος και με καθοδήγηση από την Ε.Ε το ΔΝΤ και την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα στοχεύουν:
  α) στην επιβολή εργασιακού μεσαίωνα (ανεργία, χαμηλά μεροκάματα, ελάχιστη σύνταξη) β) στην απαλλαγή του κράτους από τις υποχρεώσεις του για κοινωνικές παροχές ( υγεία, πρόνοια, παιδεία ,πολιτισμό, αθλητισμό κ.λ.π), γ) στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να βρουν νέα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας τα συσσωρευμένα (κλοπιμαία) κεφάλαια, δ) στην εμπορευματοποίηση των πάντων.
  Όλα τούτα για να επιβιώσει και μακροημερεύσει το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που αγιοποιεί το ατομικό κέρδος κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους οργανώνοντας την παραγωγή των αγαθών όχι με βάση τις ανάγκες του λαού αλλά με βάσει την κερδοφορία ,τη ληστεία , την υπερεκμετάλλευση.

  Αυτούς τους στόχους υπηρετεί η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα και τοπικά

  Συγχωνεύουν το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ,περιορίζουν δραστικά τη χρηματοδότηση του , το απαξιώνουν από κάθε άποψη: ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού , προμήθειας αναλώσιμων, εργαστηριακού εξοπλισμού. Υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία .
  Κλείνουν τρία τμήματα (ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ) ΣΤΟ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Περικόπτουν κατά 50% τις λειτουργικές του δαπάνες. Από την ίδρυσή του λειτουργεί κυρίως με έκτακτο, ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η φοιτητική μέριμνα είναι αναιμική. Ο σχεδιασμός, η ίδρυση και η λειτουργία του έγινε για άλλους λόγους από αυτούς που πρέπει να ισχύουν για ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης.
  Η ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ (ιβάρια , αλυκές ,) απαξιώνεται, υποβαθμίζεται έτσι ώστε ώριμο φρούτο να «πέσει» στις τσέπες κάποιων σωτήρων ιδιωτών και παράλληλα χρησιμοποιείται σαν ρουσφετολογικός μηχανισμός από τους κρατούντες .Όσο για την προστασία, εξυγίανση, εμπλουτισμό αυτά είναι θαυμάσια θέματα συνεδρίων.
  Η ΙΔΡΥΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της περιοχής μένει στα αζήτητα γιατί ακόμη ίσως δεν εμφανίζουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον.
  Ο ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ λειτουργεί στα πλαίσια του Καλλικράτη σαν άψογη ανταποδοτική επιχείρηση .

  Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ λέει καθαρά την άποψή της. Αυτή η πολιτική δεν βελτιώνεται, δεν φτιασιδώνεται ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

  Ο αγώνας μας δεν θα φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα έστω κι αν:

  - ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ παραμείνει ως έχει ,αναβαθμιστεί και λειτουργούν όλες οι κλινικές και όλες οι υπηρεσίες του αφού δεν θα είναι ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ η παροχή των υπηρεσιών υγείας και θα χρειάζονται χρήματα.

  -ΤΟ ΤΕΙ κρατήσει τα τμήματά του και ιδρύσει και άλλα αφού δεν θα είναι ΔΩΡΕΑΝ Η ΠΑΙΔΕΙΑ (ποιος θα διαθέτει 1000 ευρώ/ μήνα για σπουδές στο Μεσολόγγι;)

  -Η ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ , ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ λειτουργήσουν άψογα αλλά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αγώνας πιο ουσιαστικός-δυναμικός
  Αγώνας, που στόχο θα έχει την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής
  με σκοπό την όλο και μεγαλύτερη ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων
  με εργαλεία τις λαϊκές επιτροπές που θα αποτελέσουν τα φύτρα της λαϊκής εξουσίας.

  ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

  ΑπάντησηΔιαγραφή