Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π Μεσολογγίου


Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου αντιδρώντας στα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν και συγκεκριμένα στον έκτακτο φόρο για τα ακίνητα, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος προτρέπει τα μέλη του να καταθέσουν δηλώσεις επιφύλαξης δείχνοντας έτσι την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία τους. Συστήνει στα μέλη του όταν θα καταβάλλουν την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος να συνυποβάλλουν προς τις Δ.Ο.Υ. μαζί με την πρώτη δόση και δηλώσεις επιφύλαξης δικαιωμάτων. Επίσης, για τη διεκδίκηση της επιστροφής του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το οποίο σημειωτέον δεν έχει νομοθετηθεί ακόμη, η δήλωση ρητής επιφύλαξης δικαιωμάτων θα υποβάλλεται προς το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της ΔΕΗ ΑΕ. Παράλληλα, η ΕΣΕΕ, στην οποία ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος συμμετέχει με 4 αντιπροσώπους, θα εξετάζει με νομικούς, δικηγορικούς συλλόγους και τη νομική υπηρεσία της τα παρακάτω επίμαχα σημεία:
1.      Την επιβολή μη ανταποδοτικού χρέους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τη νομιμότητα είσπραξης δημοσίου εσόδου μέσω εισηγμένης ΑΕ.
2.      Την έλλειψη σεβασμού στα ατομικά δικαιώματα από την απειλή διακοπής ενός κοινωνικού αγαθού όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και τη δυνατότητα αποφυγής με την πληρωμή της κατανάλωσης του ρεύματος και των παγίων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
3.      Την κατάθεση προσφυγής και αιτήσεων αναστολής στα διοικητικά δικαστήρια για πρόκληση ανεπανόρθωτης βλάβης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση λόγω δανειακών και άλλων οικονομικών υποχρεώσεων.
Για τις δηλώσεις επιφύλαξης μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σύλλογο στο τηλ. 26310-25564 ώρες 11:00-14:00 ή να τις αναζητήσετε στο site του Συλλόγου www.esmes.gr.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                                       ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου