Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Το καταστροφικό έργο των «γνωστών – αγνώστων» συνεχίζεται στο Δήμο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το καταστροφικό έργο των «γνωστών – αγνώστων» συνεχίζεται στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και δυστυχώς η κατάσταση εξελίσσεται σε ακραίες ενέργειες βαρβαρότητας που δεν έχουν τελειωμό.
Αυτή τη φορά εισήλθαν νύχτα στον Κήπο των Ηρώων, στο ιστορικό κοιμητήριο και οικουμενικό σύμβολο της θυσίας για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, επιχειρώντας να  καταστρέψουν την προτομή του στρατηγού Σπύρου Κοντογιάννη, ο οποίος έπεσε στη Ντάπια του Φραγκλίνου στα 1825. Ο δήμος με τη συνδρομή εθελοντών αποκατέστησε άμεσα το μνημείο, όπως αντίστοιχα έπραξε και για την προτομή του Λουκή Ακρίτα.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, δήλωσε για τη νέα αυτή αποτρόπαια πράξη: «Από την αναγραφή συνθημάτων στην Πύλη της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων και στο Μουσείο – Πινακοθήκη, πέρασαν στο γκρέμισμα της προτομής του Λ. Ακρίτα και έφθασαν τώρα στη βεβήλωση και την ιεροσυλία. Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες να περιφρουρήσουμε τα ιερά μας κειμήλια. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα ανεγκέφαλων να συνεχίζει ανεμπόδιστη το απαράδεκτο έργο της. Κάνω έκκληση στις αστυνομικές αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα αποτροπής νέων καταστροφικών ενεργειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου