Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή του Χορευτικού Ομίλου Μεσολογγίου

Κατόπιν αιτήσεως του συλλόγου μας για χρήση της κλειστής αίθουσας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου για 4 ώρες εβδομαδιαίως ώστε να πραγματοποιούνται τα μαθήματα του ομίλου, και μάλιστα με ενοίκιο το οποίο δίνουμε τα τελευταία δύο χρόνια στο Σχολείο, η Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου απάντησε χωρίς αιτιολόγηση ΑΡΝΗΤΙΚΑ (!!!) και παραπέμπει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αρνητική εισήγηση!
Σε άλλους συλλόγους και ομίλους έχουν παραχωρηθεί αίθουσες και ολόκληρα κτίρια χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο, και γενικώς υποστηρίζονται εκδηλώσεις τους και τους δίνονται επιχορηγήσεις. ΜΠΡΑΒΟ, ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται και ΚΑΛΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Από την άλλη, ο Χορευτικός Όμιλος Μεσολογγίου πραγματοποίησε 2 Πανελλήνιες συναντήσεις τα δύο τελευταία χρόνια, εμφανίσεις στο εξωτερικό, σεμινάρια και πολλά άλλα και πάνω από όλα παρέχει αναγνωρισμένη πολιτιστική δραστηριότητα σε 95 μέλη πολίτες του Δήμου, χωρίς ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ. Επιπλέον, πληρώνει ενοίκιο χώρου για τις 4 ώρες των μαθημάτων και φυσικά είμαστε απόλυτα νόμιμοι και τυπικοί.
Κατόπιν αιτήσεώς μας φέτος μας παραχωρήθηκε το λεωφορείο του Δήμου για τη μετακίνηση και τη συμμετοχή μας σε μεγάλες εκδηλώσεις στην Πάτρα και στην Τεγέα από το Δήμο μας.
Πέραν τούτου η άρνηση είναι τουλάχιστον αψυχολόγητη. Θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε πολλούς άλλους λεκτικούς προσδιορισμούς αλλά θα βρισκόμασταν στο ίδιο επίπεδο. Εμείς όμως ασχολούμαστε μόνο με το να παράγουμε και προάγουμε τον πολιτισμό στην πόλη μας και στην περιοχή μας.
Πάντως εμείς, όπως εδώ και 17 χρόνια, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε όσο υπάρχουν πολίτες οι οποίοι εκτιμούν την εργασία που παρέχεται και τον τρόπο λειτουργίας του Ομίλου μας σε οποιοδήποτε χώρο, με οποιοδήποτε τρόπο είτε μας ενοικιαστεί η αίθουσα είτε όχι.

Για το Χορευτικό Όμιλο Μεσολογγίου

Καραβασίλης Δημήτρης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Χοροδιδάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου