Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.)

Ενημερωτικό Δελτίο
Η καθιερωμένη ενημερωτική επίσκεψη του Προεδρείου της Α΄ ΕΛΜΕ περιελάμβανε για σήμερα Πέμπτη 26-01-2012 επισκέψεις σε σχολεία της πόλης του Μεσολογγίου και συγκεκριμένα το 1ο Γυμνάσιο – 2ο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ.
Στις συναντήσεις κυρίαρχο θέμα ήταν η ομιλία της κ. Διαμαντοπούλου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 21-01 και οι απόψεις της περί αξιολόγησης.
Παρουσιάστηκε από το Προεδρείο η θέση της Α΄ ΕΛΜΕ όπως διατυπώθηκε σε σχετικό ψήφισμα του ΔΣ της Ένωσης και αναφέρει ότι λέμε ΝΑΙ στην αξιολόγηση αρκεί να γίνει από τους κατάλληλους ανθρώπους με αντικειμενικό σύστημα και αφού πρώτα πραγματοποιηθεί συνολική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος και όλων των συντελεστών του, συμπεριλαμβανομένης και της Πολιτικής ηγεσίας
Συζητήθηκε επίσης το θέμα του ΕΟΠΥΥ και ανακοινώθηκε ότι για το συγκεκριμένο μείζον θέμα η Α΄ ΕΛΜΕ θα αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση πραγματοποίηση ενημερωτικών ημερίδων στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο σε συνεργασία με άλλους φορείς και συνδικαλιστικές ενώσεις (Εργατικά Κέντρα, σύλλογοι δασκάλων, ιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι).
Επίσης, ανακοινώθηκε στους εκπαιδευτικούς ότι το ΔΣ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανακούφιση των οικογενειακών προϋπολογισμών των εκπαιδευτικών και σε αυτά τα πλαίσια ζητήθηκε ήδη η συνεργασία με τους Εμπορικούς συλλόγους της περιοχής και υποβλήθηκαν αιτήματα για εκπτώσεις στους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς στην ΚΤΕΛ ΑΕ και τη Γέφυρα.
Το Προεδρείο, τέλος, επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου κ. Καββάγια Αριστείδη στον οποίο παρέδωσε αίτημα για συμμετοχή ενός μέλους της Α΄ ΕΛΜΕ στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου.
Την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία της Ναυπάκτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου