Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Δελτίο τύπου του Δημοτικού Συνδυασμού του Νίκου Μουρκούση

    «Να επανεξετασθεί το θέμα της πεζοδρόμησης των οδών Θυσίας και Λ.Βύρωνος στο Μεσολόγγι»
    Καταλυτική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Μεσολογγίου, που παρουσία δεκάδων εμπόρων και καταστηματαρχών της πόλης καθώς και της διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, απεφάσισε να εισηγηθεί την πιστή εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και να μετατραπούν οι οδοί Θυσίας και Λόρδου Βύρωνος σε «ήπιας κυκλοφορίας», χωρίς μπάρες και φραγμούς.
   Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να αφουγκράζεται τις ανάγκες των οικονομικά χειμαζόμενων εμπόρων της πόλης του Μεσολογγίου, που είδαν τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες και  να επανεξετάσει το ζήτημα.
    Καλούμε τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να φέρουν το θέμα στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του σώματος.
   Καλούμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Χονδρό, χωρίς δογματισμούς και επίδειξη «πυγμής», να ξαναμελετήσει την υπάρχουσα κυκλοφοριακή μελέτη και τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία και να φέρει άμεσα το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
    Η όποια νέα απόφαση θα πρέπει να λάβει υπ’όψιν της τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα του ιστορικού κέντρου του Μεσολογγίου και να είναι απόλυτα συμβατή με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι συμπολίτες μας, καθώς  και την εκπεφρασμένη βούληση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου.
Εκ του Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου