Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΗ
ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ!
Η μαζική ψήφος καταδίκης της βάρβαρης πολιτικής των κομμάτων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή καταγράφηκε στις εκλογές της 6ης Μάη, μεγάλωσε τα πολιτικά αδιέξοδα του συστήματος. Ενίσχυσε την αστάθεια των κυρίαρχων πολιτικών σχηματισμών που, για λογαριασμό των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου, θα αναλάβουν την προώθηση της αντιλαϊκής επίθεσης και τη σταθεροποίηση του αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος. Οι επικείμενες εκλογές της 17ης Ιούνη αποτελούν την επόμενη προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και ήδη οι λαϊκές μάζες αντιμετωπίζουν έναν καταιγισμό εκβιασμών από τους ιμπεριαλιστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Ελάχιστος στόχος τους είναι να φθαρεί, να υπονομευτεί, να ακυρωθεί η μαζική λαϊκή άρνηση στην υποταγή που απαιτεί το σύστημα της εξάρτησης και της υποτέλειας και, σε αυτή τη βάση, να επιταχυνθεί η διαμόρφωση πολιτικών λύσεων για την κλιμάκωση της επίθεσης.
Ο λαός δεν μπορεί να ελπίζει στην αναδιαπραγμάτευση των όρων της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που, τάχα, θα κάνουν για λογαριασμό του τα αστικά κόμματα και οι παράγοντες της υποτέλειας. Όπως, επίσης, δεν μπορεί να προσδοκά σε ανατροπές -πλευρών έστω- της επίθεσης, σε ανακούφιση-βελτίωση των όρων ζωής του, με τον ίδιο στη θέση του ψηφοφόρου και θεατή των υποτιθέμενων αριστερών κυβερνητικών λύσεων. Καμιά λύση, προς όφελος του λαού, δεν μπορεί να προκύψει μέσα στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, όπως υπόσχεται δημαγωγικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα πλαίσια αυτά μόνο νέα μνημόνια φτώχειας, ανεργίας, εξαθλίωσης και υποδούλωσης περιμένουν το λαό.
Στην πολιτική μάχη των επικείμενων εκλογών η λαϊκή απόρριψη των κυρίαρχων δυνάμεων πρέπει να κάνει ένα ακόμη βήμα. Να γίνει θέση αντίθεσης συνολικά στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ), το κεφάλαιο και τους πολιτικούς υπηρέτες τους. Να εκφραστεί καθημερινά στο δρόμο της μαζικής αντίστασης και του αγώνα. Να γίνει συνειδητή επιλογή η κατεύθυνση της αναμέτρησης των λαϊκών μαζών με τους ξένους και ντόπιους δυνάστες τους για Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
Γιατί μέσα από την αναμέτρηση θα κριθεί η βελτίωση των όρων ζωής της εργατικής τάξης και του λαού, μέσα από την αναμέτρηση θα ανατραπεί τελικά η διπλή κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και θα ανοίξει ο δρόμος της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Αυτή τη μάχη θα δώσει η εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ με τη συμμετοχή της στις εκλογές της 17ης Ιούνη. Για να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο του μαζικού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα, για να επενδύσει τις λαϊκές ελπίδες στην κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και της ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ που, επιτακτικά, απαιτεί η περίοδος που ζούμε, κόντρα στην πολιτική του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης. Για να δυναμώσει μέσα στο κίνημα η κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος.
22 Μάη 2012
mlekloges2012.blogspot.com     -    mlekloges2012@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου