Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Στα αζήτητα ο Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης. Σε απαξίωση οι κοινωνικές δομές του Δήμου


  Μεσολόγγι, 1 Μαρτίου 2015Α. Έληξαν στις 28/2/2015 οι προβλεπόμενες από το νόμο 3852/2010 ενέργειες που όφειλε η Δημοτική Αρχή να πράξει, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Συνηγόρου του Δημότη και της Επιχείρησης, όπως έπραξαν οι Δήμοι Ναυπακτίας και Αγρινίου. Ο Συνδυασμός μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» είχε θέσει εδώ και καιρό το ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και απάντηση δεν έλαβε. Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή – παρότι διαρκώς διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι όλα θα έρθουν στο φως – συνειδητά επιλέγει να μην ενεργοποιήσει τον ανωτέρω θεσμό.
Οι λόγοι είναι ευνόητοι. Προφανώς μια ενδεχομένως ανεξάρτητη αρχή – εντός της λειτουργίας του Δήμου – θα δημιουργούσε προβλήματα στο δημοτικό “έργο” διαφάνειας της παράταξης του κ. Δημάρχου. Εξάλλου η του ενός ανδρός αρχή εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και ενίοτε υπό τον ήχο των χειροκροτημάτων της δημοτικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν είναι: Τι σας εμπόδισε κ. Δήμαρχε να θεσπίσετε αυτό τον θεσμό; Τι είναι εκείνο που σας ανησυχεί; Με ποιον τρόπο θα βρουν οι δημότες και οι επιχειρήσεις το δίκιο τους στις αποδεδειγμένα παραλείψεις της Διοίκησης;
Σε αυτά τα ερωτήματα οφείλετε απαντήσεις.
Β. Σε ερώτησή μας στο πρόσφατο έκτακτο (25/2/15) Δημοτικό Συμβούλιο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, αναφορικά με τη λειτουργία του, δεν λάβαμε απάντηση. Τι απάντηση όμως να περιμένει κανείς όταν ουσιαστικά δεν λειτουργεί; Από την περίοδο των εορτών η ύπαρξή του αγνοείται. Στον δημοτικό προϋπολογισμό δεν υπάρχουν πιστώσεις για την στήριξη και ενίσχυσή του. Ούτε πρόθεση στα νομικά πρόσωπα. Εκεί έχουμε να επιτελέσουμε άλλο έργο (ΚΟΙΝΣΕΠ), με το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα ασχολούμαστε τώρα; Ειρήσθω εν παρόδω ότι δεν τελειώσαμε ακόμα με τις ΚΟΙΝΣΕΠ… και φυσικά στα αζήτητα και το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο. Υπάρχουν απαντήσεις επ’ αυτού; Θα ενεργοποιηθούμε προς την παραπάνω κατεύθυνση στις τρέχουσες συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης; Δώστε μας μια πειστική απάντηση. Όχι μόνο σ’ εμάς, αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία που προσδοκά από τον Δήμο η κοινωνική ατζέντα να είναι στην πρώτη προτεραιότητα.     
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Συνδυασμού
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Δημ. Σύμβουλος
Ι.Π. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου