Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δημοτικά δρώμενα

Ένα χρόνο τώρα ο Δήμος Ι. Π. Μεσολογγίου, αυτή η άκρως πνευματική και ιστορικώτατη πόλη δεν έχει αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού!!!

Άνθρωπός μας που τριγύριζε στο φουαγέ του Καψής Hotel, ανέφερε πως οι δύο Αντιδήμαρχοι, ο βαψομαλλιάς κι ο κοκκινομούρης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Μεσολογγίου στο “Polis”, διέμεναν σε δίκλινα στο πολυτελές ξενοδοχείο, άνευ συζύγων. Ελπίζουμε να είναι ενεργοί τουλάχιστον, διαφορετικά οδηγούμαστε ως Ιερά σε καινούρια ξεφτίλα.

9 σχόλια:

  1. Όταν βάφεις τα μαλλιά σου τι ενεργός να είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μεσολογγι περνα πραγματικα κριση αλλα με αυτον τον τροπο νομιζετε οτι θα πρεπει να αντιδρατε?λιγο πολιτισμος δεν βλαπτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε, δεν εχετε τι αλλο να κανετε;
    Καλο θα ηταν να ειστε πιο ευγενικοι και να αναρτησετε και τα ονοματα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ki aytoi pou ta grafoun theloun na exoun apopsi kai kyrios rolo ...sthn poli!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρατηρώ ότι έχετε ένα απωθημένο με τα στερεότυπα. Να το προσέξετε, αγαπητοί Ενεργοί πολίτες. Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς ενεργός ή ανενεργός, παθητικός ή ενεργητικός, χωριάτης, αγρινιώτης, παληόβλαχος ή δεν ξέρω τι άλλο, πρέπει να είναι κανείς ιδιαίτερα προσεχτικός, ακόμα κι αν το δηκτικό σχόλιο γίνεται χάριν αστεϊσμού ή στο όνομα της σάτιρας ή και για τη δημιουργία ύφους, έστω και μέσα στον ευέλικτο χώρο ενός blog, τον οποίο καλώς χαρακτηρίζει η ελευθεριότητα. Κι αυτό γιατί η ικανότητα κάποιου δεν κρίνεται ούτε από το χρώμα της βαμμένης κόμης του ούτε από τη ντοπιολαλιά του ούτε από τη δραστηριότητα του εκτός ή εντός συζυγικής κλίνης. Και πιστέψτε με δεν είναι θέμα πολιτικής ορθότητας ή καθωσπρεπισμού, αλλά θέμα ουσίας.
    Αν κρίνω κάποιον με τέτοια φαιδρά επιχειρήματα, αλίμονο αλλά ο βαρύγδουπος τίτλος του blog μου -που αποτελεί υποθέτω το ηλεκτρονικό βήμα μιας κίνησης πολιτών και όχι απλώς ένα προσωπικό ημερολόγιο- φαντάζει κενός περιεχομένου και η κριτική μου πιο φαιδρή από τους ...ερυθρόδερμους που κοροϊδεύω εγώ ο πολιτισμένος λευκός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ, ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι ενεργοι πολιτες απεχουν απο την ιστοσελιδα και τον τροπο και το υφος που παρουσιαζονται τα διαφορα θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙς ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗς ΑΠΟΨΕΩΝ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗς ΣΚΕΨΗΣ,ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗς ΚΡΙΤΙΚΗς ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΟΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ.Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ,ΕΥΓΕΝΕΙΑ,ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΟΝΙΜΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΚΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟ,ΤΟ ΝΟΜΟ,ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΛΠ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ..ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΑΝΟΗΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ....ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαίρομαι που επιτέλους βρέθηκε ένας χώρος στον οποίο μπορούμε να συζητούμε διάφορα θέματα που μας απασχολούν και που συμβαίνουν στο Μεσολόγγι. Συγχωσέστε με αλλά δεν έχω μάθει να μιλάω "φιλοσοφώντας" όπως βλέπω οτι κάνουν πολλοί συμπολίτες μου. Ο λόγος μου είναι απλός και η σκέψη μου πρακτική. Δεν νομίζω οτι αφορούν κανένα σκεπτόμενο άνθρωπο τα ξενοπηδήματα κανενός! Η κουτσομπολίστικη νοοτροπία που έχουμε καλλιεργήσει τα τελευταία χρόνια στα πηγαδάκια της Χαριλάου Τρικούπη νομίζω οτι θα πρέπει σιγά γιγά να σταματήσει και να ασχοληθούμε πια σοβαρά με τα προβλήματα της πόλης μας. Αν οι κύριοι στους οποίους αναφέρεστε χρησιμοποιούν χρήματα του δήμου για να καλύψουν προσωπικές τους ανάγκες είναι ντροπή τους και θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Αφού τους ξέρετε και έχετε αποδείξεις γιατί δεν τους κατονομάζετε να πάρει το θέμα το δρόμο της δικαιοσύνης; Θεωρείτε οτι με το να κάνετε απλά ένα καυστικό σχόλιο το πρόβλημα λύνεται; Ρωτάω απλά σαν πολίτης. Δεν ξέρω ποιός ήταν ο στόχος αυτού του σχολίου σας, εμένα πάντως μου προκάλεσε αηδία και δεν μου προσέφερε καμία ενημέρωση - πληροφορία.
    Μιας και βρέθηκα σ'αυτό το blog θα ήθελα να προτείνω να κάνουμε κάτι για τα ποδήλατα μας. Δεν ξέρω τι σχέδια έχει ο δήμος, αν έχει, για εμάς τους ποδηλάτες και τα ποδήλατά μας αλλά νομίζω οτι θα πρέπει να δημιουργηθούν στην πόλη μας χώροι στάθμευσης ποδηλάτων. Δεν είναι λογικό να αφηνουμε τα ποδήλατα πάνω στα πεζοδρόμια προκειμένου να κάνουμε τα καθημερινά μας ψώνια ή τις συναλλαγές μας εμποδίζοντας έτσι άλλους συμπολίτες μας. Ούτε είναι σωστό να τ'αφήνουμε όπου βρεθούμε και όπου μας εξυπηρετεί, όπως τις προάλλες ένας συμπολίτης μας που θεώρησε σωστό να αφήσει το ποδηλατό του μπροστά από την Εθνική Τράπεζα κλείνοντας έτσι κυριολεκτικά την είσοδο! Θέλουμε να αποκαλούμε την πόλη μας πόλη του ποδηλάτου αλλά θα πρέπει να κάνουμε και κάποια πράγματα για να διευκολύνουμε τη ζωή τόσο των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν όσο και αυτών που κινούνται γύρω τους.
    Ενα άλλο θέμα που θα ήθελα να θίξω είναι ο πεζόδρομος. Είναι λογικό να μιλάμε για πεζόδρομο την ώρα που τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια διαβαίνουν τη Χ.Τρικούπη όλη τη μέρα; Και μη μου πείτε οτι κάνουν ανεφοδιασμό στα μαγαζιά! Ο ανεφοδιασμός θα πρέπει να γίνεται νωρίς το πρωί. Ήθελα να μάθω οι ιδιοκτήτες των καφενείων - ζαχαροπλαστείων - fast food κλπ που βρίσκονται στην περιοχή δεν ενοχλούνται; Εγώ αν είχα μαγαζί εκεί κοντά δε θα τολμούσα να απαιτήσω από πελάτη να καθήσει έξω από το μαγαζί μου να απολαύσει τον καφέ ή το φαγητό του την ώρα που από δίπλα του θα περνούσε ένα αυτοκίνητο. Πόσο μάλλον αν είχε και παιδάκια που θα ήθελαν να παίξουν στο δρόμο!
    Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τον "κύριο" ή την "κυρία" που στις 12 Σεπτεμβρίου είχε την ιδέα να ρίξει φόλα και να σκοτώσει τρία αδέσποτα σκυλιά! Να είναι καλά, μας απάλλαξε από το πρόβλημα. Ελπίζω να έχει απαλλαχτεί και από τις τύψεις γί'αυτό που έκανε, αν θέλει να λέγεται άνθρωπος!!! Δεν ξέρω πόσοι είδαν το αποτρόπαιο αυτό θέαμα. Πάντως δεν άκουσα και κανένα σχόλιο. Φαίνεται κανείς δεν είδε τα τρία αυτά σκυλιά πεσμένα στο δρόμο από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τη Δευτέρα το πρωί που τα μάζεψαν. Κανείς δεν ανησύχησε για τις προθέσεις αυτού που το έκανε. Μάλλον όλοι ανακουφίστηκαν που τα "θεριά" εξοντώθηκαν!
    Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο δρόμο που βρίσκεται πίσω από τον κήπο των ηρώων. Μπορεί να μου πει κάποιος πώς γίνεται να φτάσουμε πεζοί ως το κτελ ή τη Δεη ή το νεκροταφείο χωρίς να κινδυνέψουμε να μας χτυπήσει αυτοκίνητο; Κάποιος μου είπε "κάνοντας το σταυρό σου". Είναι λύση αυτή; Δεν υπάρχει μια διάβαση πεζών, τ'αυτοκίνητα τρέχουν σαν τρελά στο δρόμο, από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα τόσον καιρό!
    Τι στο καλό; Μόνο εγώ κυκλοφορώ σ' αυτή την πόλη; Μόνο εγώ βλέπω κακοτοπιές; Ή μήπως τελικά όλοι ασχολούνται με ξενοπηδήματα και βαφές; Δε θέλω να το πιστέψω αυτό. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την πόλη μας γιατί οτι γίνεται μέσα σ' αυτή μας αφορά όλους. Ας αφήσουμε τα πηγαδάκια κι ας κάνουμε πράξη τις ιδέες και τα όνειρά μας.
    Καλή χρονιά σε όλους και χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή