Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

«Λιμνοθαλασσιώτικα 2010»

Με επίκεντρο των εκδηλώσεων το ιστορικό νησάκι του Βασιλαδίου και τον φημισμένο φάρο του Άη-Σώστη διοργανώνονται από τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου, στο Μεσολόγγι, τα «Λιμνοθαλασσιώτικα 2010», εκδηλώσεις με λατρευτικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που στοχεύουν στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Εκτός του Βασιλαδίου, εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Λιμάνι του Μεσολογγίου, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο πολυδιάστατος σχεδιασμός τους αφού στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά γεγονότα και διαλέξεις. Παράλληλα για ακόμη μια χρονιά οι επισκέπτες στο φάρο του Άη-Σώστη θα απολαύσουν τοπικά θαλασσινά εδέσματα και παραδοσιακά γλυκά. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Πέμπτη 2/9, 9:00μμ. στο Θέατρο του Λιμανιού.
Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Λύκο Έχεις;», βασισμένο στο «Περπατώ εις το δάσος» της Στ. Μιχαηλίδη από το θεατρικό τμήμα των «Πολιτιστικών Διαδρομών της Ναυπάκτου».
Παρασκευή 3/9, 9:00μμ. στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου «Θεοξένια».
Εκδήλωση με θέμα: «Η Κλείσοβα Ιστορικά και Τεχνικά» με ομιλίες από την φιλόλογο, Κατερίνα Γριβοπούλου με θέμα «ιστορική διαμόρφωση της Κλείσοβας» και την αρχιτέκτονα, Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου με θέμα «Μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης της Κλείσοβας».
Σαββάτο 4/9, 9:00μμ. στην πλαζ του Plaza στο λιμάνι.
Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή με τη χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου.
Κυριακή 5/9 έως Τρίτη 7/9 στο Φάρο του Άη – Σώστη στο Βασιλάδι.
Από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει το επίσημο ξεκίνημα των εκθέσεων παραδοσιακών φορεσιών της Ζωζώς Στέλιου και φωτογραφίας με τίτλο: «Παλιό Μεσολόγγι» του φωτογράφου, Νίκου Σιάμου.
Δευτέρα 6/9 στο Φάρο του Άη – Σώστη στο Βασιλάδι.
Στις 5:30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός στο ιστορικό εκκλησάκι του Άη-Σώστη. Ακολούθως θα εγκαινιαστεί η έκθεση ζωγραφικής με εικαστικές δημιουργίες των μαθητών του παιδικού τμήματος του συλλόγου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας». Οι ζωγραφιές των μικρών είναι εμπνευσμένες από τη λιμνοθάλασσα. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τη μουσική παράσταση «Τραγούδια της Θάλασσας» από το μουσικό σύνολο «Πολύτονος Αρμονία».
Τρίτη 7/9 στο Φάρο του Άη – Σώστη στο Βασιλάδι.
Ανήμερα της γιορτής του Άη-Σώστη το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του 1860. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθούν στους επισκέπτες, τοπικά θαλασσινά εδέσματα, παραδοσιακά γλυκά και φυσικά το ξακουστό ούζο Τρικενέ. Οι μεταβάσεις στο νησί θα γίνονται με ιδιωτικά πλωτά μέσα. Κατ' εξαίρεση όμως, ο σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ" φρόντισε για την ύπαρξη και μερικών καϊκιών, έτσι ώστε να καλύψει, όσο είναι δυνατόν την επιθυμία μετάβασης όσων δεν διαθέτουν σκάφος.
Ώρες αναχώρησης από την δυτική προβλήτα της Τουρλίδας:
Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου: 7 έως 7:30 το απόγευμα
Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου: 5 έως 6:30 το απόγευμα
Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου: 6.30 έως 8.30 το πρωί

1 σχόλιο:

 1. Δημοσιεύω ξανά μήπως διαβάσει και ευαισθητοποιηθεί κάποιος αρμόδιος, το παράπονο κάποιων 'που δεν είναι και λίγοι' για την ανυπαρξία γλίστρας για σκάφη στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.
  Η μοναδική που υπήρχε έχει περιέλθει στην δικαιοδοσία της ''Μαρίνας Μεσολογγίου'' με αποτέλεσμα κάποιος που θέλει να ρίξει την βάρκα του στην θάλασσα για ψάρεμα η για να πάει βαρκάδα, θα πρέπει να καταβάλει μηνιαίο αντίτιμο στην επιχείρηση της Μαρίνας.
  Αυτό βέβαια είναι αρκετά λυπηρό εφόσον έως πριν από λίγο καιρό ήταν δωρεάν.
  Η άλλη λύση είναι να ρίξει την βάρκα του στην Τουρλίδα κάπου ανάμεσα από πέτρες, μπάζα, και σίδερα, με κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς στο αυτοκίνητό του και το σκάφος του.
  Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αν καλώς η κακώς το λιμενικό ταμείο παραχώρησε την γλίστρα στην Μαρίνα Μεσολογγίου, ούτε γνωρίζω ποιός είναι υπεύθυνος για την κατασκευή της, αλλά πιστεύω ότι το Μεσολόγγι αξίζει να διαθέτει μία.
  Αρκετές χιλιάδες ευρώ σπαταλώνται σε ανύπαρκτα έργα, και εκατοντάδες αυθαίρετα έχουν αναγερθεί στην περιοχή γύρω της λιμνοθάλασσας με την ανοχή όλων των υπευθύνων, αλλά η ύπαρξη μιάς γλίστρας Δημόσιας χρήσης μάλλον κάποιους ενοχλεί.
  Οι σύλλογοι που 'αγαπούν' την Λιμνοθάλασσα τι γνώμη έχουν;;;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή