Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τιμητική Διάκριση απο μακριά..


ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ, ΣΥΝ…




Με το χαρακτικό «In perpetuo» (μτφ: «Ες αιεί») συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό χαρακτικής που διεξήχθη στην Ταϊβάν, ο διακεκριμένος μεσολογγίτης ζωγράφος-χαράκτης Απόστολος Κούστας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 1.128 καλλιτέχνες από 69 χώρες με 1.423 έργα.

Από αυτά, επιλέχθηκαν τα 201, ανάμεσα στα οποία και το «In perpetuo» του Απόστολου Κούστα, το οποίο και απέσπασε τιμητική διάκριση. Πρόκειται για ένα χαρακτικό σε χαρτί, διαστάσεων 150x107 εκ, χαρακτηριστικό έργο της δουλειάς του καλλιτέχνη.

Ο Απόστολος Κούστας βρίσκεται στο εξελικτικό στάδιο της δημιουργίας «φορητών τοιχογραφιών», που πέρυσι παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία σε έκθεση στο Shakespeare Theatre (Harman Center for Arts) της Washington, κατακτώντας κριτικούς και κοινό.

Φορητές τοιχογραφίες του Απόστολου Κούστα βρίσκονται και σε δημόσιους χώρους, όπως στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

Ο Απόστολος Κούστας προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, δημιουργεί επίσης γλυπτά-ανάγλυφα έργα πάνω σε μάρμαρο με θέματα πάντα από το γνωστό του «σύμπαν», αναζητώντας τα αρχετυπικά αισθήματα και μορφοποιώντας τα ως εικαστικό λόγο.

Ο καλλιτέχνης, αυτή την περίοδο, προετοιμάζει έργα για την 16η παγκόσμια Biennale χαρακτικής, που θα γίνει στη Βάρνα της Βουλγαρίας το 2011.

www.apostoloskoustas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου